Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT

Bachelor, voltijd

Heb je altijd al interesse gehad voor (mobiele) apps, game development of opkomende technologieën zoals blockchain, big data, A.I. en virtual reality? Wil je nadenken over hoe robots ingezet kunnen worden in de zorg, of hoe bedrijven hun data beter kunnen beveiligen? Of wil jij met ICT-oplossingen bedrijven efficiënter laten werken? Dan is de Bachelor HBO-ICT misschien wel iets voor jou.

Met de Bachelor HBO-ICT ontwikkel je je in vier jaar tot een breed inzetbare ICT-specialist. Onze maatschappij wordt sterk beïnvloed door ICT. Als student draag je al tijdens je studie bij aan de samenleving van de toekomst. Benieuwd hoe onze studenten dat doen? Bekijk hieronder de video.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

OPBOUW VAN DE STUDIE

Het ICT-vakgebied verandert snel. Met een relevant en actueel onderwijsprogramma willen we op deze verandering inspelen. Dit betekent dat wij altijd kijken of ons onderwijs past bij wat bedrijven willen. Op dit moment is HBO-ICT opgebouwd uit een basisfase en een verdiepingsfase.

In het eerste anderhalf jaar van de studie volg je vakken die de basis vormen voor jou als toekomstige ICT’er en werk je tijdens projecten in teams aan producten voor echte opdrachtgevers. In deze basisfase verdiep je je uiteraard in de techniek en neem je ook de tijd om te ontdekken welke kant je op wilt binnen de ICT. We helpen je graag om je te ontwikkelen op basis van jouw unieke karakter, interesses en talent.

In de verdiepingsfase van tweeënhalf jaar ga je je specialiseren door een keuze te maken voor een van de leerroutes: Business IT & Management (BIM), Game Development (GD), Software Engineering (SE), Cyber Security (CS) of Technische Informatica (TI). Met projecten, stages en een minor (in binnen- en/of buitenland) heb je de mogelijkheid je studie verder vorm te geven. Klik op de leerroutes voor meer informatie.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie