Centrale Diensten

De centrale diensten van de Hogeschool van Amsterdam.

Administratief Centrum

Het Administratief Centrum verzorgt onder meer de financiële administratie, studentenadministratie en personeels- en salarisadministratie.

 • Leveranciers kunnen facturen (met eventuele bijlagen in één pdf-bestand) e-mailen naar digifactuur@hva.nl, t.a.v. Hogeschool van Amsterdam, Crediteurenadministratie. Zie voor meer informatie Factureren naar de HvA.
 • Externe medewerkers die hun werkzaamheden en/of overige kosten willen declareren, vinden het juiste formulier onder Declaraties en voorschotten.
 • Vragen van (aankomende) studenten:
  hva.nl/vragenformulier
  WhatsApp: 06-2853 35 46
 • Alumni kunnen met vragen over bijv. diploma's of het waarderen van certificaten terecht op de alumni-website .

Contact

Facility Services

Facility Services is verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening ter ondersteuning van het onderwijs en onderzoek. Denk hierbij aan onderwijsfaciliteiten (onderwijslogistiek, onderwijszalen, beheer en inrichting, audiovisuele apparatuur) en faciliteiten in en om de gebouwen (onder andere catering, schoonmaak en beveiliging).

De servicedesk is het centrale punt voor het aanvragen van dienstverlening, het melden van storingen en klachten en het stellen van vragen.

Servicedesk:

Tel: 020 595 1403
E-mail: servicedesk-fs@hva.nl

Secretariaat:

E-mail: secretariaat-fs@uva.nl

ICT Services

ICT Services (ICTS) is verantwoordelijk voor het leveren van de gemeenschappelijke ICT-basisdiensten en het beheer en onderhoud van de technische ICT-infrastructuur. Deze diensten worden, op basis van een dienstencatalogus, verzorgd voor het onderwijs, de centrale diensten en stafafdelingen en bedienen ruim 45.000 studenten en 3000 medewerkers.

Studenten en medewerkers kunnen terecht bij de Servicedesk ICTS voor ondersteuning op het gebied van ICT-voorzieningen.

Bezoekadres:

Hogehilweg 21
1101 CB Amsterdam

Postadres:

Postbus 2111
1000 CC Amsterdam

Servicedesk:

Telefoonnummer: 020 595 1402
Openingstijden: 08.00 - 18.00 uur
E-mail: servicedesk-ICTS@hva.nl
ICTS Selfserviceportal: hva.nl/icts-selfservice

Secretariaat:

E-mail: secretariaat-icts@uva.nl

Innovation Exchange Amsterdam (IXA) - Kennistransfer Office

Doorwerking van én impact met praktijkgericht onderzoek krijgen een impuls met de inzet van IXA, het kennistransfer Office van de HvA. IXA biedt HvA-onderzoekers ondersteuning bij aspecten en vragen rond doorwerking , samenwerkingen met externe partijen en aanvragen van onderzoekssubsidies.​​​​​ Het IXA-HvA team heeft subsidie adviseurs, juristen en business developers die klaar staan om te helpen.

Contact

 • Mail naar ixa@hva.nl
 • Het IXA HvA-team op de IXA website
 • Bezoek ons in Studio HvA | Eerste Boerhaavestraat 33E, ruimte 00C12

Studentenzaken

Studentenzaken (SZ) zet zich in voor gelijkwaardige kansen voor iedere student. Onze dienstverlening is erop gericht dat alle HvA-studenten hun studie succesvol kunnen doorlopen. Kerngebieden zijn daarbij welzijn, aansluiting en betrokkenheid. Studiekiezers en aankomend studenten kunnen bij SZ terecht voor ondersteuning bij de studiekeuze, studievoorlichting en voorbereidende trajecten. Voor HvA-studenten biedt Studentenzaken verschillende voorzieningen en vormen van ondersteuning tijdens de studieloopbaan. Bijvoorbeeld hulp bij persoonlijke omstandigheden, taalondersteuning, keuzehulp, studentenplatforms en verdiepende en verbredende programma’s en activiteiten.

 • Heb je een vraag over studeren aan de HvA? Neem contact op met Studievoorlichting: Tel: 020 595 1405 (werkdagen 09:30 – 13:30), WhatsApp: 06 2853 3546 (werkdagen 10:00 - 16:30), e-mail: studievoorlichting@hva.nl
 • Vragen over aanmelden en inschrijven? Ga dan naar het digitaal servicepunt
 • Informatie over Studielink en inschrijvingen kun je stellen aan de Centrale studentenadministratie: Tel: 020 595 14 01 of of stel je vraag via het Digitaal Loket.
 • Ben je student en heb je een vraag? Neem contact op met Student Info: Tel: 020 595 1405 (werkdagen 09:00 – 16:00), e-mail: studentinfo@hva.nl of kom langs op een van de HvA-locaties.

De HvA Bibliotheek

De HvA Bibliotheek verzorgt de informatievoorziening voor studenten, docenten en onderzoekers en biedt informatie, advies, een stimulerende leeromgeving en digitale diensten. Daarnaast organiseert de Bibliotheek het leercentrum FLOOR van de HvA. Zie voor meer informatie en contact: hva.nl/bibliotheek.

De Bibliotheek vormt samen met de UvA Bibliotheek één organisatie. Studenten en medewerkers kunnen ook gebruik maken van diverse diensten van de UvA Bibliotheek .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 22 augustus 2023