Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Informatie voor ouders en begeleiders

Uw kind krijgt tijdens zijn studiekeuzeproces veel nieuwe informatie. Over studeren, het studiekeuzeproces, de opleidingen en praktische zaken. Deze informatie is voor u misschien ook nieuw. De voor u handige informatie hebben we hier verzameld.

Bulletin voor ouders over studiekeuze

Oriëntatie voor Ouders

Uw kind staat gaat studeren, maar welke studie past het beste bij hem of haar? Dat kan best een lastige keuze zijn, waarbij u als ouder uw zoon of dochter zo goed mogelijk wilt helpen. Drie keer per jaar sturen wij een bulletin met handige informatie voor ouders van aankomend studenten. Zo leest u met welke studiekeuzeactiviteiten wij uw kind kunnen helpen en welke rol u daarin kunt spelen. Maar ook onderwerpen als inschrijven, financiën en toelating komen aan bod, en nog veel meer.

Meld u hiervoor aan
(opent in nieuw venster)

Aan het hbo studeren

Studenten in collegezaal

Uw kind maakt straks de overstap van de havo, het vwo of het mbo naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Dat betekent een ander onderwijssysteem en een andere manier van studeren.

Alles over studeren aan het hbo

Hoe kunt u helpen bij studiekeuze?

Uit onderzoek blijkt dat studiekiezers hun ouders of begeleiders als belangrijkste hulpbron zien bij hun studiekeuze. En dat is logisch, u kent hen tenslotte het beste. Maar hoe kunt u de juiste hulp bieden?

Lees het hier

Studiekeuzeactiviteiten

Uit onderzoek blijkt dat hoe meer acties een studiekiezer onderneemt, hoe beter hij in staat is om een keuze te maken. Uw kind bepaalt zelf welke studiekeuzeactiviteiten het beste bij hem passen.

Naar de studiekeuzeactiviteiten

Inschrijven

Meisje achter laptop

Als de keuze voor een opleiding is gemaakt, kan het inschrijfproces beginnen. Uw kind krijgt dan te maken met inschrijfdeadlines, toelatingseisen, Studielink en de studiekeuzecheck of selectieprocedure.

Bekijk de stappen van het inschrijfproces