Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Omscholen bij de HvA

De HvA biedt onderwijs voor werkenden die willen investeren in hun loopbaan. Toe aan een carrièreswitch? De meest kansrijke branches zijn banen in de IT, (jeugd)zorg, techniek of onderwijs. Voor deze sectoren biedt de HvA omscholingsroutes aan.

Omscholingstrajecten in IT, (jeugd)zorg, onderwijs en techniek

Wil jij je laten omscholen tot een beroep in een tekortsector? Dat kan vaak terwijl je ervaring opdoet in het vak. Bekijk hieronder in video's de ervaringen van verschillende omscholers.

Toe aan een carriereswitch? Kom kijken bij de hvA.
IT

Als je je wilt laten omscholen naar IT dan kan je via de HvA een omscholingstraject doen bij Make IT Work. Bekijk in een video hieronder de ervaring van cursist Karel vandenBerghe. Meer informatie vind je op de website van Make IT Work(opent in nieuw venster).

(Jeugd)zorg

Wil jij gaan werken als jeugd en gezinsprofessional? Laat je in zes maanden omscholen met het Zij-instroomtraject bij de HvA. Bekijk meer informatie over het Zij-instroomtraject.

Onderwijs

Help jij mee het lerarentekort oplossen? Laat je omscholen tot leraar basisonderwijs of leraar voortgezet onderwijs via een Zij-instroomtraject of via de deeltijd opleidingen. Bekijk hieronder de ervaring van deeltijdstudent Michel Penders of bekijk meer informatie over het ZiB Leraar Basisonderwijs of ZiB Leraar Voortgezet Onderwijs 

Techniek

Heb je interesse in werken in de techniek? Bekijk hieronder de ervaring van kandidaat Jeroen Veeneman. Hij volgt het omscholingstraject Be An Engineer. Of lees meer informatie over Be An Engineer(opent in nieuw venster).

Omscholen tot leraar. Bekijk het verhaal van Michel Penders, student HvA PABO deeltijd en horeca ondernemer
Omscholen naar IT. Bekijk het verhaal van Karel Vandenberghe, cursist Make IT Work
Omscholen naar techniek. Bekijk het verhaal van Jeroen Veeneman, kandidaat Be an engineer en werkvoorbereider Croonwolter&dros

Omscholen naar jeugd en gezinsprofessional

Laat je omscholen tot jeugd en gezinsprofessional.

Er is een tekort aan Jeugd- en gezinsprofessionals in heel het land. Via het Zij-instroomtraject Jeugd en Gezinsprofessional kan je binnen 6 maanden werken in de Jeugdzorg. Lees hier meer over Zij-instroomtraject Jeugd en Gezinsprofessional.

Laat je omscholen

Meer weten over omscholen?