Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren na je bachelor?

Rond je binnenkort je bacheloropleiding af en ben je nog niet uitgeleerd? Bij de HvA kun je je verder specialiseren in verschillende masters. Of je kunt je lesbevoegdheid halen in één jaar. Bekijk hieronder de mogelijkheden en laat je informeren.

Verder studeren

Doorstroommasters

De meest directe aansluiting op een hbo-bacheloropleiding is een hbo-master. Met de juiste vooropleiding heb je geen premaster nodig. Deze masters bieden je verdere verdieping in je vakgebied. Door onderwijs, onderzoek en de praktijk aan elkaar te verbinden, leer jij complexe problemen in en tussen organisaties op te lossen.

Doorstroommasters

Verder studeren

Leraar worden in één jaar

Na afronding van je bacheloropleiding in een vakgebied verwant aan een schoolvak zoals bijvoorbeeld ICT, engineering of vormgeving kun je in één jaar je bevoegdheid behalen. Wil je kennis overdragen aan jongeren en bijdragen aan ontwikkeling van hun talenten? Bekijk of de kopopleiding bij je past.

Kopopleiding Tweedegraads Leraar

Verder studeren

Informatiebijeenkomsten

Wil je meer informatie over een bepaalde master of deeltijdopleiding? Of wil je vragen stellen aan docenten of studenten? Meld je dan aan voor een informatiebijeenkomst. De bijeenkomsten kunnen online of op locatie zijn.

Informatiebijeenkomsten
Studeer verder met een master aan de HvA. Bekijk het verhaal van Faraaz Ramdjanbeg, alumnus master Social Work en sociaal ondernemer

De open dagen najaar 2023

Proef de sfeer op de HvA tijdens een open dag.
  • Woensdag 4 oktober, 18.00-21.00 uur, avond voor werkenden op locatie
  • Dinsdag 31 oktober, 18.00-21.00 uur, online open avond
  • Zaterdag 4 november, 10.00-14.00 uur, open dag op locatie
  • Zaterdag 9 december, 10.00-14.00 uur, open dag op locatie

De open dagen voorjaar 2024

Proef de sfeer op de HvA tijdens een open dag.
  • Onder voorbehoud: dinsdag 6 februari, 18.00-21.00 uur, online open avond
  • Zaterdag 10 februari, 10.00-14.00 uur, open dag op locatie
  • Woensdag 13 maart, 18.00-21.00 uur, online avond voor werkenden
  • Dinsdag 9 april, 18.00-21.00 uur, open avond op locatie

Waarom kies je voor de HvA?

Als je hogerop wilt komen, wilt bijblijven in je vakgebied of jezelf verder wilt ontwikkelen, kan je kiezen uit verschillende aanbieders. Wat is de toegevoegde waarde van de HvA?

Waarom kies je voor de HvA?
HvA is een kennisinstelling

Hier komen praktijk, onderwijs en onderzoek samen. De inhoud van de opleidingen is gekoppeld aan vragen uit de praktijk; daarnaast ontwikkel je nieuwe beroepsvaardigheden. Ook de hbo-masters spelen in op de toekomstige ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

HvA staat midden in de praktijk

Docenten zijn naast hun werk als docent vaak ook werkzaam in hun eigen vakgebied. Of ze doen onderzoek in de beroepspraktijk. De HvA richt zich op de metropoolregio Amsterdam. De stad is laboratorium, werkplaats en inspiratiebron.

HvA werkt aan jouw studentsucces

Werken en studeren combineren is een uitdaging. Je krijgt begeleiding en ondersteuning van een studentbegeleider. Zo zorgen we samen voor studentsucces. Ook als je je opleiding combineert met een intensieve baan en een druk privé-leven.

Studeren in deeltijd. Bekijk het verhaal van Badr Bouba, student HBO-ICT deeltijd en Product Owner
Omscholen tot leraar. Bekijk het verhaal van Michel Penders, student HvA PABO deeltijd en horeca ondernemer