Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Informatie voor hbo'ers en wo'ers

Ben je een hbo'er of wo'er die wil switchen naar een andere opleiding? Of heb je je hbo-opleiding (bijna) afgerond en ben je op zoek naar mogelijkheden om door te studeren? Dan helpen we je bij de HvA graag verder.

Doorstuderen na het hbo

Wil je je na het afronden van je hbo-opleiding verder ontwikkelen? Dan zijn er bij de Hogeschool van Amsterdam verschillende mogelijkheden.

Hbo-master

De meest directe aansluiting op een hbo-bacheloropleiding is een hbo-master. Deze professionele master biedt je verdere verdieping in je vakgebied. Door onderwijs, onderzoek en de praktijk aan elkaar te verbinden, leer jij complexe problemen in en tussen organisaties op te lossen.

Naar de hbo-masters

Word leraar

Heb jij tijdens je hbo-bacheloropleiding ontdekt dat je je kennis ook wil overdragen aan anderen? Dat presenteren en werken met jongeren je energie geeft? Dan is de kopopleiding Tweedegraads Leraar misschien de aanvulling die jij zoekt. We stomen je klaar om les te geven in de onderbouw van de havo, het vwo en het (v)mbo. En dat is hard nodig, want Amsterdam staat te springen om goed opgeleide leerkrachten!

Haal je onderwijsbevoegdheid

Universitaire master

Een andere mogelijkheid is om een master aan een universiteit te gaan volgen. Hoe en of je met je hbo-bachelordiploma wordt toegelaten tot de universitaire master, bepaalt iedere universiteit zelf. Vaak is het verplicht om een premaster te volgen.

Naar alle universitaire masters
(opent in nieuw venster)

Verder studeren na je bachelor. Bekijk het verhaal van drie studenten die direct na hun bachelor zijn gaan doorstuderen.

Switchen naar een andere hbo-opleiding

Coach in gesprek met student

Volg je een hbo-opleiding bij de HvA of bij een andere instelling? En merk je dat je niet op je plek zit of ben je al gestopt met je hbo-opleiding? Ben je op zoek naar de hbo-opleiding die wel bij je past? Dan helpen we je graag.

Hulp bij je studiekeuze