Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Alle studiekeuzeactiviteiten

Studiekeuzeactiviteiten kunnen je helpen bij het vinden van de opleiding die bij je past. Hieronder vind je een overzicht van de studiekeuzeactiviteiten die je bij de HvA kunt doen.

Op locatie

Meelopen

Wil je meer inhoudelijke informatie over een opleiding? Loop dan mee met een student en volg het lesprogramma van die student. Of loop mee in een groep en volg samen met andere studiekiezers een vast programma.

Meer informatie

Online

Online meelopen

Wil jij een inkijkje in het leven van studenten aan de HvA? Iedere dinsdag nemen onze studenten je mee op Instagram. Proef de sfeer bij de opleidingen, ervaar de manier van lesgeven, leer meer over werken in projecten en stel zelf je vragen!

Bekijk het programma

Online

Opleidingsflyer

Op de website staat de meest uitgebreide informatie over een opleiding. In de opleidingsflyer vind je een beknopt overzicht. Je krijgt de opgevraagde flyers per mail. In de folder 'Een opleiding kiezen' staat een handig stappenplan studiekeuze.

Vraag hem aan
(opent in nieuw venster)

Hulp bij je studiekeuze

Een opleiding kiezen kan best spannend of ingewikkeld zijn. Waar begin je? Hoe weet je welke richting bij je past? Misschien twijfel je tussen een paar opleidingen of weet je nog helemaal niet of je straks wel wilt gaan studeren. Heb je wat hulp nodig bij het maken van een keuze? Wij helpen je graag op weg.

Gesprek met een keuzecoach

Tijdens een gratis gesprek van 30 minuten bespreek je jouw keuzevraag met een keuzecoach. Samen onderzoeken jullie welke stappen jij kunt zetten om tot een keuze te komen of aan je dilemma te werken. Ook ontdek je welke opleidingen daarbij kunnen passen.

Keuze-3-daagse

De Keuze-3-daagse bestaat uit twee cursusdagen en één gesprek met een keuzecoach, verspreid over drie weken. Na afloop heb je een concreet actieplan om zelf de opleiding te vinden die bij je past.

Studiekeuzetraject UvA-HvA

Tijdens het studiekeuzetraject UvA-HvA ga je samen met een coach en andere studiekiezers aan de slag met jouw keuzevraag. Het traject duurt 3 maanden en per week besteed je ongeveer 10 uur aan het maken van je studiekeuze. Je gaat naar groepsbijeenkomsten, krijgt individuele coaching en maakt ervaringsopdrachten. Aan het einde weet je welke opleiding bij je past en waarom.

Hulp bij studiekeuze

De open dagen najaar 2024

Proef de sfeer op de HvA tijdens een open dag.
  • Dinsdag 8 oktober, 17.00-20.00 uur, online opleidingenplein
  • Zaterdag 9 november, 10.00-14.00 uur, open dag op locatie
  • Zaterdag 14 december, 10.00-14.00 uur, open dag op locatie