Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Minoren

Kleur geven aan jouw studie? Jouw kennisgebied verbreden of iets heel anders leren? Kies uit het aanbod minoren.

Volg een minor bij de HvA

Studeer je aan een andere hbo-instelling of universiteit en wil je een minor aan de HvA volgen? Meld je dan aan voor een minor via Kies op Maat. Wil je weten wanneer je je kunt aanmelden? Heb je vragen over de minor of de aanmeldprocedure? Kijk dan in de minorbeschrijving.

Bekijk de HvA minoren op Kies op Maat
(opent in nieuw venster)

Hoe kan ik inschrijven?

  • Studeer je aan een instelling die aangesloten is bij Kies op Maat? Dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat.
  • Studeer je aan een niet-particuliere instelling die niet bij Kies op Maat is aangesloten? Dan gelden andere regels. Als de onderwijsinstelling waar jij studeert de minor niet wil bekostigen, dan kun je een minor volgen als cursist. De minor (30EC) kost 5000 euro in studiejaar 2024-2025. Dit bedrag voldoe je voordat de minor begint. Aanmelding voor een minor door middel van een tweede inschrijving is op basis van de WHW artikel 7:48 lid 1 en de uitwerking hiervan in de notitie Helderheid in de bekostiging van het hoger onderwijs (2004) niet toegestaan.
  • Ben je alumnus, cursist, internationale student (geldt niet voor uitwisselingsstudenten*, die op basis van een bilaterale overeenkomst naar de HvA komen) of student van een niet-bekostigde opleiding (particuliere opleidingen, contractonderwijs)? Dan kun je kiezen uit het Kies op Maat aanbod. Je kunt alleen niet zelf via Kies op Maat inschrijven. Neem in plaats daarvan contact op met de HvA via het contactblok onderaan deze pagina om de mogelijkheden te bespreken. Wanneer je wordt toegelaten tot een minor zal je zaken als financiële verrekening zelf moeten regelen. De minor (30EC) kost 5000 euro in studiejaar 2024-2025. Je ontvangt voor aanvang van de minor een factuur.
  • Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Plaatsing is op volgorde van binnenkomst ondertekende (Kies op Maat-)leerovereenkomst.
* Meer informatie voor uitwisselingsstudenten

Vragen over de HvA-minoren?

Kijk bij wie je terecht kunt.

Alumni, cursisten en studenten van niet-bekostigde opleidingen
Contactpersoon in de minorbeschrijving KOM(opent in nieuw venster)
Internationale studenten en uitwisselingsstudenten
International office van de faculteit