Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Keuze gemaakt?

Weet je welke opleiding je wilt gaan volgen? Dan is het tijd om je in te schrijven. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw inschrijving. Lees de informatie goed door en doorloop de juiste stappen.

Ga je je inschrijven? Zorg dan dat je geen stappen overslaat!

Doorloop het stappenplan Inschrijven

21+- toelatingsonderzoek

Wil jij beginnen met een HvA-opleiding maar heb je geen havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4? Op grond van je leeftijd kun je een toelatingsexamen maken.

Meer informatie 21+- toelatingsonderzoek

Deficiëntie- en opfriscursussen

Heb je wel je havo- of vwo-diploma behaald, maar mis je een eindexamenvak dat nodig is om toegelaten te worden voor een bepaalde opleiding? Of wil je graag je kennis opfrissen op een vakgebied? Dan kun je verschillende cursussen volgen.

Meer informatie deficiëntie- en opfriscursus

Diplomawaardering

Heb je in het buitenland een diploma behaald, dan wordt beoordeeld of dit diploma voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding van jouw keuze.

Meer informatie diplomawaardering

Studiekeuzecheck

De HvA vindt het belangrijk dat je een goede studiekeuze maakt. Daarom bieden we de studiekeuzecheck aan. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te checken of de opleiding bij je past.

Studiekeuzecheck voltijd

De studiekeuzecheck is onderdeel van je inschrijving voor een voltijdopleiding. Er is één uitzondering: voor bacheloropleidingen met een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus) geldt een selectieprocedure in plaats van een studiekeuzecheck.

Studiekeuzecheck deeltijd/duaal

Check met een studiekeuzecheck/intakegesprek of de studie te combineren is met je privéleven, en of je de geschikte werkkring hebt. Meld je op tijd aan!

Collegegeld

Voor het volgen van een opleiding ben je collegegeld verschuldigd. Bekijk hier hoeveel je moet betalen, hoe je kunt betalen en op welke regelingen je aanspraak kunt maken.

Alles over collegegeld