Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzecheck deeltijd- en duale opleidingen

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. Daarnaast is het goed om vooraf te checken of de studie te combineren is met je privéleven, en of je de geschikte werkkring hebt. Hiervoor biedt de HvA je een studiekeuzecheck/intakegesprek aan.

De informatie op deze pagina gaat alleen over deeltijd- en duale opleidingen. Kies je voor een voltijdopleiding, kijk dan op de pagina Studiekeuzecheck voor voltijdopleidingen.

Voor wie geldt de studiekeuzecheck?

De studiekeuzecheck (meestal in combinatie met de intake) wordt aan elke student aangeboden. Inschrijven voor een deeltijd- of duale opleiding kan van 1 oktober tot uiterlijk voor 31 augustus. We raden je wel aan je tijdig aan te melden, zodat je nog voor de zomer kunt meedoen.

Woon je in de periode van de studiekeuzecheck niet in Nederland? Dan kun je bij sommige opleidingen online deelnemen, bijvoorbeeld via een gesprek via Skype of Teams. Bekijk de procedure bij de opleiding van jouw keuze.

Studiekeuzecheck bij meerdere opleidingen

Heb je je bij de HvA nog voor meer opleidingen ingeschreven? Dan doe je voor elke opleiding apart mee aan de studiekeuzecheck. Daarvoor krijg je van elke opleiding apart een uitnodiging.

Uitnodiging studiekeuzecheck

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je een bevestiging per e-mail van de opleiding een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck.

Let op: De HvA stuurt e-mails naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. E-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Geen uitnodiging ontvangen?

Heb je vorig met een positief resultaat deelgenomen aan de studiekeuzecheck maar ben je niet gestart met de opleiding? Dan hoef je dit jaar niet nogmaals deel te nemen. Je positieve studiekeuzeadvies is twee jaar geldig en deze neem je automatisch mee naar dit jaar. Je ontvangt in dat geval geen nieuwe uitnodiging voor de studiekeuzecheck.

Wat houdt de studiekeuzecheck in?

De meeste deeltijd- en duale opleidingen combineren de studiekeuzecheck met een intakeprocedure. De invulling van de studiekeuzecheck/intake kan per opleiding verschillen. Kijk op de  inschrijfpagina van de opleiding om te zien hoe de studiekeuzecheck er voor jou uitziet en wanneer deze plaatsvindt.

Studiekeuzeadvies

Na deelname aan de studiekeuzecheck/intake ontvang je binnen twee weken een advies van de opleiding. Op de pagina van de opleiding van je keuze kun je vinden op welke manier de opleiding het studiekeuzeadvies uitbrengt. Wanneer je toetsen hebt gemaakt, zal de uitslag daarvan in ieder geval deel uitmaken van het advies.

Studiekeuzecheck met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking waardoor je de studiekeuzecheck in de aangeboden vorm niet kunt maken? Stuur dan een e-mail naar functiebeperking@hva.nl. Het studentendecanaat adviseert de opleiding over eventuele aanpassingen.

Bij dyslexie en andere vormen van functiebeperking waarvoor je extra toetstijd kreeg op je voorgaande opleiding of examens hoef je (vooraf) dus niets te regelen. De extra toetstijd zit al in de studiekeuzecheck ingebouwd.

Kijk voor meer informatie bij Studeren met een functiebeperking.

Twijfels na de studiekeuzecheck?

Ben je na deelname aan de studiekeuzecheck (SKC) van de opleiding gaan twijfelen over je studiekeuze? Of heb je een negatief advies gekregen van de opleiding en weet je niet hoe je verder moet? Dan helpen we je daar graag bij. Kijk wat je kunt doen op de pagina Twijfels over je studiekeuze.

Vragen over de Studiekeuzecheck?

Neem contact op