Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzecheck deeltijd- en duale opleidingen

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je vooraf al een goed beeld hebt van de opleiding. Hiervoor biedt de HvA je een studiekeuzecheck en/of intakegesprek aan.

De informatie op deze pagina gaat alleen over deeltijd- en duale opleidingen. Kies je voor een voltijdopleiding, kijk dan op de pagina Studiekeuzecheck voor voltijdopleidingen.

Voor wie geldt de studiekeuzecheck en/of het intakegesprek?

Alle deeltijd- en duale opleidingen van de HvA bieden je een studiekeuzecheck of intakegesprek aan, of allebei. Een studiekeuzecheck/intake helpt je om beter in te schatten of de opleiding bij je past en te combineren is met je werk en/of privéleven. De invulling hiervan verschilt per opleiding. Kijk op de inschrijfpagina van de opleiding hoe de studiekeuzecheck/intake er voor jou uitziet en wanneer deze plaatsvindt.

Woon je in de periode van de intakegesprekken niet in Nederland? Dan kun je bij sommige opleidingen online deelnemen, bijvoorbeeld via Skype of Teams. Bekijk de procedure bij de opleiding van jouw keuze.

Uitnodiging studiekeuzecheck/intakegesprek

De studiekeuzecheck/intake maakt onderdeel uit van je inschrijving. Na je inschrijving in Studielink ontvang je vanaf half januari (niet eerder) van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck/intake via e-mail.

Let op: De HvA stuurt e-mails naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. E-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Studiekeuzecheck/intakegesprek bij meerdere opleidingen

Heb je je bij de HvA nog voor meer opleidingen ingeschreven? Dan doe je voor elke opleiding apart mee aan de studiekeuzecheck/intake. Daarvoor krijg je van elke opleiding apart een uitnodiging.
 

Studiekeuzecheck met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking waardoor je de studiekeuzecheck in de aangeboden vorm niet kunt maken? Stuur dan een e-mail naar functiebeperking@hva.nl. Het studentendecanaat adviseert de opleiding over eventuele aanpassingen.

Twijfels na de studiekeuzecheck/intake?

Ben je na deelname aan de studiekeuzecheck (SKC) van de opleiding gaan twijfelen over je studiekeuze? Dan helpen we je daar graag bij. Kijk wat je kunt doen op hva.nl/keuzehulp.

Vragen over de Studiekeuzecheck?

Neem contact op