Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzecheck voltijdopleidingen Ad's en bachelors

De studiekeuzecheck geeft je inzicht in eventuele vragen of twijfels die je hebt over je studiekeuze en het proces dat je hebt doorlopen. Het helpt je ook om je keuze definitief te maken en om goed voorbereid te beginnen met jouw opleiding. Alle studenten die zich hebben ingeschreven voor het eerste studiejaar van een voltijdopleiding aan de HvA zonder selectie worden uitgenodigd voor de studiekeuzecheck. 

Wat is de studiekeuzecheck?

De studiekeuzecheck is het invullen van een online vragenlijst over je studiekeuze. Met behulp van een overzichtelijk aantal vragen blik je terug op de stappen die je hebt gezet om tot deze keuze te komen. Op basis van de antwoorden die je geeft, ontvang je via e-mail een samenvatting van je keuzeproces en krijg je tips over wat je verder kunt doen om je voor te bereiden op de start van je opleiding.  

Kies je voor een deeltijd- of duale opleiding, kijk dan op de pagina Studiekeuzecheck deeltijd- en duale opleidingen hoe de studiekeuzecheck, vaak gecombineerd met de intake, wordt aangeboden.

Uitnodiging studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck maakt onderdeel uit van je inschrijving. Na je verzoek tot inschrijving ontvang je vanaf half januari (niet eerder) een uitnodiging van de HvA-opleiding waarvoor je een inschrijfverzoek in Studielink hebt gedaan om de vragenlijst in te vullen.  

Let op: De HvA stuurt e-mails naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. E-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. 

Studiekeuzecheck bij meerdere opleidingen

Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven, dan ontvang je van elke opleiding apart een uitnodiging. Het is de bedoeling dat je voor elke opleiding ook apart de vragenlijst invult.

Studiekeuzecheck met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking waardoor je de studiekeuzecheck in de aangeboden vorm niet kunt maken? Stuur dan een e-mail naar het secretariaat van het studentendecanaat via functiebeperking@hva.nl. Het studentendecanaat adviseert de opleiding over eventuele aanpassingen voor jou.

Twijfels over je studiekeuze

De studiekeuzecheck geeft je inzicht in eventuele vragen of twijfels die je hebt over je studiekeuze en het proces dat je hebt doorlopen. Bij de online vragenlijst hoort een informatiekaart, gegroepeerd op onderwerpen die van invloed zijn op je studiekeuze. De informatiekaart wijst je naar manieren om onzekerheden weg te nemen en om vragen beantwoord te krijgen. Het helpt je ook om je keuze definitief te maken en om goed voorbereid te beginnen met jouw opleiding. 

Heb je hier hulp bij nodig? Of wil je met iemand over je twijfels praten? Kijk dan eens op hva.nl/keuzehulp

Vragen over de Studiekeuzecheck?

Neem contact op