Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder of je vraag over de omscholingstrajecten erbij staat. Staat je vraag er niet bij, kijk dan voor contactgegevens onder de opleidingen of omscholingstrajecten. Heb je een algemene vraag? Mail in dat geval naar levenlangontwikkelen@hva.nl

  • Zijn er mogelijkheden voor financiering?

De verschillende omscholingstrajecten kennen verschillende financiële regelingen. De (toekomstige) werkgever betaalt mee aan je opleidingskosten. Voor onderwijsinstellingen geldt hiervoor een subsidieregeling van DUO. 

Als je UWV gerechtigd bent kan in sommige gevallen je uitkering worden doorbetaald, dit wordt op individuele basis bekeken. Neem hiervoor contact op met het UWV en/of RMT (Regionaal Mobiliteitsteam).

  • Hoe gaat het met mijn sollicitatieplicht en uitkering als ik mij laat omscholen?

In vele gevallen stopt de sollicitatieplicht en wordt de uitkering doorbetaald mits er een baangarantie aan de omscholing is gekoppeld. Check dit altijd bij je UWV-consulent of andere contactpersoon.

  • Op wat voor manier vindt de selectie plaats en kan ik me hier op voorbereiden?

Bij de verschillende omscholingstrajecten vindt in elk geval een assessment of geschiktheidsonderzoek plaats voordat je je bindt aan een scholingstraject.

  • Wat is de locatie van de omscholingen?

De leslocaties zijn in de meeste gevallen de Amstelcampus van HvA, of de regiocampus Hilversum.

  • Kan ik me ook laten omscholen en bij mijn huidige werkgever blijven werken?

Ja in de meeste gevallen wel, je kunt je ook vanuit je huidige werkgever omscholen als de werkgever deze mogelijkheid biedt en afhankelijk van de werkeisen, check hiervoor het traject van je keuze.

  • Ik heb zelf een werkgever gevonden waar ik in dienst kan treden na mijn omscholing, is dat mogelijk?

Ja we komen graag in contact met de werkgever. Als het profiel past bij het omscholingstraject wordt een contract afgesloten met de werkgever met afspraken over de leerovereenkomst.

  • Bieden jullie ook taaltrajecten aan voorafgaand aan de omscholing?

Ja dat is mogelijk, dat wordt op individuele basis bekeken, afhankelijk van de eisen van het traject.

  • Waarom moet ik kiezen voor een omscholing bij de Hogeschool van Amsterdam?

De HvA biedt als erkende hogeschool kwalitatief hoogwaardig diplomagericht onderwijs en je wordt begeleid door bekwame docenten met kennis van de praktijk. Er wordt onderzoek gedaan naar innovaties in de praktijk wat weer terugkomt in het onderwijs.  In de omscholingstrajecten wordt samengewerkt met verschillende werkgevers en is er veel aandacht voor de juiste matching.

  • Kan ik een informatie-sessie bijwonen over de omscholing?

Ja, er worden geregeld informatiebijeenkomsten georganiseerd check hiervoor de website Omscholen? Een carrièreswitch in zorg, onderwijs, techniek of IT? | Onderwijs | HvA en klik op het traject van je keuze voor meer informatie.

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.