Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Max over zijn app voor mensen met een visuele beperking

Met techniek draag je iets bij aan de maatschappij

Max Zijlstra foto testimonial

'Met eenvoudige codes heb ik een geavanceerde oplossing bedacht’

Een combinatie van techniek en ondernemen
Toen ik vijftien was, begon ik met het bouwen van webshops en zette daarna al snel diverse bedrijfsconcepten op. Hoewel deze projecten niet altijd succesvol waren, wist ik al wel dat ik mijn passie voor technologie en fascinatie voor innovatie wilde combineren met het opstarten van mijn eigen onderneming. Tijdens een Open Dag aan de Hogeschool van Amsterdam ontdekte ik dat de opleiding HBO-ICT veel flexibiliteit en kansen gaf.

De link tussen bedrijf en ICT
Tijdens de opleiding haalde ik goede cijfers, maar mijn talent bleek vooral te liggen in het verbinden van mensen. Terwijl sommige medestudenten uitblonken in het doorspitten van grote codes, was ik sterk in het overbruggen van de kloof tussen bedrijven en ICT-professionals. Die rol pakte ik dan ook in de verschillende groepsopdrachten.

Van eenvoudige codes naar geavanceerde oplossingen
Tijdens het themasemester Internet of Things werkten mijn teamgenoten en ik samen met het Israëlische bedrijf StepHear, dat een app voor mensen met een visuele beperking heeft ontwikkeld. Deze app is gekoppeld aan luidsprekers die bijvoorbeeld informatie geven over aankomende bussen. Om de app gebruiksvriendelijker te maken, ontwikkelden we een afstandsbediening die op een taststok kan worden bevestigd, waardoor gebruikers eenvoudiger kunnen communiceren met hun omgeving. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe eenvoudige codes kunnen leiden tot geavanceerde oplossingen. En van hoe je met behulp van techniek iets kunt bijdragen aan de maatschappij.

'Met techniek draag je iets bij aan de maatschappij’

Chat-GPT en sociaal ondernemerschap
Op dit moment volg ik de minor Entrepreneurship for Society. Dat is helemaal in mijn straatje. Ik wil mijn kennis van kunstmatige intelligentie delen met sociale ondernemingen. En hoewel ik nog volop aan het studeren ben, verzorg ik nu al Chat-GPT cursussen op locatie. Zo voeg ik direct waarde toe aan hun bedrijfsprocessen en stimuleer ik op die manier sociaal ondernemerschap. Mijn doel is om uiteindelijk zelf succesvol sociaal ondernemer te zijn.