HvA Research Database en Publinova

Inbedding van onderzoek is een van de kerntaken van de Hogeschool van Amsterdam. Dat vraagt naast kenniscentra en toegewijde onderzoekers om faciliteiten en de inzet van diverse middelen. De HvA Research Database en Publinova zijn daar voorbeelden van.

Bij de HvA registeren onderzoekers hun onderzoeksoutput in onderzoeksregistratiesysteem Pure. Met de HvA Research Database en Publinova maakt de HvA deze geregistreerde onderzoeksoutput én de onderzoekers van de kennisinstelling online zichtbaar.

HvA Research Database

Iedereen die geïnteresseerd is in het onderzoek dat door de HvA geregistreerd en gepubliceerd wordt, kan meer verdieping vinden in de HvA Research Database.

De Research Database biedt een totaaloverzicht van onderzoeksoutput die HvA-onderzoekers registreren. Denk hierbij aan: publicaties, activiteiten, lezingen en onderzoeksdata. Je kunt deze output bekijken per onderzoeker, lectoraat, kenniscentrum en Centre of Expertise.

De database is door internationale belangstelling opgezet in het Engels. De onderzoeksoutput wordt echter getoond in de taal waarin de onderzoeker deze heeft geregistreerd. Is een publicatie oorspronkelijk in het Nederlands geschreven? Dan vind je in de HvA Research Database een Nederlandse publicatie terug.

Wil je in contact komen met een HvA-onderzoeker? Dat kan. Ga daarvoor naar zijn of haar profiel in de HvA Research Database.

Ga voor meer informatie over Pure en de HvA Research Database naar de ondersteuningspagina van de Bibliotheek.

Publinova

Publinova is het landelijke platform voor het zichtbaar en vindbaar maken van praktijkgericht onderzoek. Als onderzoeker deel je op Publinova je onderzoeksresultaten en expertise met andere onderzoekers, professionals en beleidsmakers, journalisten en een breder publiek.

Via Publinova kun je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in jouw vakgebied en met andere onderzoekers in contact komen. De open toegang tot kennisproducten maakt de uitwisseling tussen onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij een stuk eenvoudiger.

Onderzoek dat je registreert in Pure wordt automatisch getoond op Publinova en gekoppeld aan je profiel. Publinova is tweetalig, Engels en Nederlands. De onderzoekoutput wordt getoond in de taal waarin het in Pure is geregistreerd. Onderzoekers kunnen zelf bepalen of ze hun profiel in Nederlands of Engels aanvullen. De redactie van Publinova schrijft artikelen alleen in het Nederlands.

Ga naar de ondersteuningspagina van de Bibliotheek voor meer informatie over Publinova.

Meer informatie

HvA Research Database wordt beheerd door de Bibliotheek. Ook bij het zichtbaar maken van onderzoeksoutput op Publinova biedt de Bibliotheek ondersteuning. Voor vragen over HvA Research Database of Publinova kun je terecht bij de Bibliotheek HvA.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 25 maart 2024