HvA Research Database

Inbedding van onderzoek is een van de kerntaken van de Hogeschool van Amsterdam. Dat vraagt naast kenniscentra en toegewijde onderzoekers om faciliteiten en de inzet van diverse middelen. De HvA Research Database is daar een voorbeeld van.

Een ieder die geïnteresseerd is in het onderzoek dat door de HvA geregistreerd en gepubliceerd wordt, kan meer verdieping vinden in deze HvA Research Database.

De Research Database biedt een totaaloverzicht van onderzoeksoutput die HvA-onderzoekers registreren. Denk hierbij aan: publicaties, activiteiten, lezingen en onderzoeksdata. Je kunt deze output bekijken per onderzoeker, lectoraat, kenniscentrum en Centre of Expertise.

Profilering van HvA-onderzoekers

Bij de HvA registeren onderzoekers hun onderzoeksoutput in onderzoeksregistratiesysteem Pure. Met de HvA Research Database maakt de HvA deze geregistreerde onderzoeksoutput én de onderzoekers van de kennisinstelling online zichtbaar.

De database is door internationale belangstelling opgezet in het Engels. De onderzoeksoutput wordt echter getoond in de taal waarin de onderzoeker deze heeft geregistreerd. Is een publicatie oorspronkelijk in het Nederlands geschreven? Dan vind je in de HvA Research Database een Nederlandse publicatie terug.

Contact

Beide systemen, HvA Research Database en Pure, zijn in beheer van de HvA Bibliotheek. Mocht je vragen hebben, neem contact op door een e-mail te sturen naar pure@hva.nl .

Wil je in contact komen met een HvA-onderzoeker? Dat kan. Ga daarvoor naar zijn of haar profiel in de HvA Research Database.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 8 februari 2021