HvA Bibliotheek

Publinova

Publinova is het landelijke platform voor het zichtbaar en vindbaar maken van praktijkgericht onderzoek. Als onderzoeker deel je op Publinova je onderzoeksresultaten en expertise met andere onderzoekers, professionals en beleidsmakers, journalisten en een breder publiek.

Via Publinova kun je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in jouw vakgebied en met andere onderzoekers in contact komen. De open toegang tot de kennisproducten maakt de uitwisseling tussen onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij een stuk eenvoudiger.

Maak je profiel compleet

Als onderzoeker aan de HvA wordt je geacht je onderzoeksresultaten te registreren in Pure. Doordat Pure is gekoppeld aan Publinova worden jouw profiel en onderzoeksresultaten automatisch zichtbaar gemaakt in Publinova. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de netwerkfunctie en zichtbaarheid op Publinova is het belangrijk om je profiel compleet te maken. Je kunt dat in een paar minuten doen door de stappen op Publinova te volgen via onderstaande link.

Mogelijkheden van Publinova

Als onderzoeker kun je op Publinova:

  • Jouw eigen onderzoeksresultaten beheren, aanpassen, toevoegen en deze ook op andere websites vanuit Publinova tonen;

  • De onderzoeksresultaten van jouw lectoraat of CoE onder de aandacht brengen;

  • Onderzoeken volgen die jij interessant vindt;

  • Contact opnemen met andere onderzoekers en samenwerkingspartners vinden.

Ontwikkeling van het platform

Publinova is een nieuw platform. Het wordt beheerd door SURF (ICT-coöperatie voor onderwijs en onderzoek) en momenteel doorontwikkeld in samenwerking met SIA (het Regieorgaan voor praktijkgericht onderzoek) en 14 Nederlandse hogescholen. Heb jij vragen over Publinova, of wil jij meedenken over het optimaliseren van het platform? Neem dan contact op met de Bibliotheek.

Zichtbaarheid en vindbaarheid van onderzoek

Publinova is het landelijke platform voor praktijkgericht onderzoek en vormt daarmee een aanvulling op HvA Research Database . Lees hier meer over de zichtbaarheid en vindbaarheid van onderzoek aan de HvA.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 11 maart 2024