HvA Bibliotheek

Publinova & Pure

Publinova is een platform voor praktijkgericht onderzoek van Nederlandse hogescholen. Dit platform is door de HvA Bibliotheek gekoppeld aan registratiesysteem Pure HvA.

Door de koppeling met Pure kunnen we profielen van HvA-onderzoekers en gevalideerde publicaties, ook wel Research Output, laten tonen op Publinova .

Een profiel wordt alleen openbaar getoond als de betreffende HvA-onderzoeker het profiel open heeft gezet in de HvA Research Database. Dit is automatisch het geval als je content hebt in Pure en/of jij je profiel in Pure HvA zelf open hebt gezet.

Wanneer je een openbaar profiel hebt op Publinova wordt standaard jouw naam, functie en optioneel je ORCID-identifier getoond. Desgewenst kun je jouw profiel op Publinova verder aanvullen, bijvoorbeeld met je e-mailadres zodat men contact met je op kan nemen.

Let op: alle andere informatie uit jouw profiel in Pure HvA (= HvA Research Database), zoals een profielfoto, wordt niet doorgegeven aan Publinova.

Gevalideerde publicaties uit Pure HvA (“Producten”) zijn read-only op Publinova. Bron is en blijft Pure HvA. Let op: nog niet alle metadata uit Pure worden op Publinova getoond.

Wat betreft profielinformatie: jouw naam, functie, HvA e-mailadres uit Pure HvA zijn read-only op Publinova. De andere velden in je profiel kun je aanvullen op Publinova zelf.

Log in via SURFconext op https://Publinova.nl/login , met jouw HvA-ID of EduID. Ga in jouw profiel naar het kopje 'Profiel en instellingen' en zet het schuifje bij 'Profiel openbaar' van Aan naar Uit.

Als dit niet lukt, neem dan contact op met de Publinova-coördinator van de HvA Bibliotheek Anne Marie Meijer of neem contact op met Publinova (info@publinova.nl) om jouw profiel dicht te laten zetten.

Iedere nacht haalt Publinova de data op van het bronsysteem Pure HvA. Dus iedere 24 uur wordt het systeem bijgewerkt.

Mocht je jouw profiel rechtstreeks op Publinova hebben gewijzigd, dan komt dat onmiddellijk door op Publinova.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 7 maart 2024