HvA Bibliotheek

Pure & HvA Research Database

Met de HvA Research Database maakt de HvA beschikbare onderzoeksoutput in Pure toegankelijk voor het brede publiek. Denk hierbij aan: publicaties, activiteiten, lezingen.

Een ieder die verdieping zoekt in de geregistreerde onderzoeksoutput van de HvA, kan deze in de database vinden per onderzoeker, lectoraat, kenniscentrum en Centre of Expertise. De HvA Research Database is een samenwerking tussen de stafafdeling Onderwijs & Onderzoek HvA, afdeling Communicatie HvA en de Bibliotheek UvA/HvA.

Heb je vragen of opmerkingen?

Kijk of jouw vraag tussen de veelgestelde vragen staan. Zo niet, neem dan gerust contact op met de contactpersoon van jouw faculteit of stuur een mail naar pure@hva.nl.

Veelgestelde vragen

In de HvA Research Database vind je profielen van HvA-onderzoekers, hun research output zoals publicaties, maar ook activiteiten, prijzen, pers en media en datasets uit Pure .

Pure-records met de status For approval, Approved en Validated worden getoond in de HvA Research database. Pure-records met workflowstatus Entry in Progress worden niet getoond.

Als jij een HvA-onderzoeker bent met onderzoeksoutput in registratiesysteem Pure (bijvoorbeeld ingevoerde publicatie, lezing of prijs), dan is jouw profiel standaard zichtbaar in de HvA Research Database. Bekijk je profiel in de HvA Research Database .

Heb je geen onderzoeksoutput in registratiesysteem Pure? Dan is jouw profiel niet standaard zichtbaar in de HvA Research Database.

Ja, je kunt de zichtbaarheid van je profiel aanpassen.

Heb je geen onderzoeksoutput in registratiesysteem Pure? Dan is jouw profiel niet standaard zichtbaar in de HvA Research Database.

Wil je jouw profiel (alvast) openbaar maken? Volg de volgende stappen:

 1. Ga naar Pure .
 2. Klik op Edit Profile > Edit Metadata.
 3. Zet het veld onderaan Visibility op Public.

Wil je jouw gehele profiel niet tonen? Volg de volgende stappen:

 1. Ga naar Pure .
 2. Klik dan op Edit Profile > Edit metadata.
 3. Scroll vervolgens helemaal naar onderen naar het veld Visibility en zet dit veld op Backend – Restricted to Pure users.

De HvA Research Database is gekoppeld aan registratiesysteem Pure. Aanpassingen in de informatie in de database voer je dan ook door in Pure.

 1. Ga naar Pure .
 2. Klik op Edit Profile en pas je profiel aan.
 3. Wil je bepaalde informatie onderdrukken of juist tonen in je profiel van de HvA Research Database? Klik dan op het betreffende onderdeel: Metadata, Portal profile, Highlighted content of Fingerprints.

De HvA Research database-website is real-time: aanpassingen die gedaan worden in Pure zijn vrijwel meteen zichtbaar in de HvA Research Database.

De wereldkaart (Collaboration map) is standaard zichtbaar op jouw profiel onder Overview en als onderdeel van Network, mits landeninformatie is ingevuld bij de externe organisaties in jouw Pure-records.

Wil je deze kaart niet getoond hebben op jouw profiel? Volg de stappen:

 1. Ga naar Pure .
 2. Klik op Edit profile > Portal profile > Collaboration Map.
 3. Zet vervolgens het schuifje van On naar Off.

Zie je geen wereldkaart of zie je minder stippen dan verwacht? Dan is de oorzaak dat er bij jouw records in Pure (nog) geen landeninformatie is ingevuld. Het land kun je in het publicatierecord invullen door de Externe auteur te selecteren (zolang het record de status Entry in progress of For approval heeft).

De scores bij Citations en H-index van jouw ingevoerde publicaties in Pure komen uit de bron Scopus. Deze score is dus niet gebaseerd op andere bronnen, zoals Google Scholar.

De citatiescore en h-index worden standaard getoond op je profiel. Wil je deze informatie niet getoond hebben? Volg de stappen:

 1. Ga naar Pure .
 2. Klik op Edit Profile > Portal Profile.
 3. Vink vervolgens de vinkjes bij Citations / H-index uit.

Fingerprint-informatie zijn trefwoorden gekoppeld aan jouw output in Pure . Ze worden via een algoritme automatisch afgeleid uit de abstracts en keywords in je publicaties. Ook worden deze trefwoorden afgeleid uit Prizes en Research interests. Vervolgens worden deze vergeleken en gematcht met thesauri uit verschillende databases, zoals Scopus.

Is er een match? Dan wordt de fingerprint-informatie zichtbaar onder Fingerprint (en ook als je klikt op je Overview).

De trefwoorden in je fingerprint aanpassen?

 1. Ga naar Pure .
 2. Klik op Fingerprints.
 3. Kies vervolgens voor On of Off bij het betreffende topic label. Het is ook mogelijk om specifieke termen bij Included concepts te verwijderen met het rode kruisje.

NB Heb je geen Fingerprint-trefwoorden op jouw profiel? Dan is op basis van de ingevoerde publicaties in Pure geen fingerprint-informatie gevonden op basis van de thesauri uit verschillende databases waaronder Scopus.

De optie Highlighted content biedt jou de mogelijkheid om outputrecords in Pure uit te lichten op je profiel in de HvA Research Database. Deze records verschijnen dan bovenaan in je lijst.

Je kunt maximaal vijf records instellen voor respectievelijk Research output, Activities, Prizes, Press/Media, Datasets en CV. Klik op het plusteken om je record(s) toe te voegen.

Als je in Pure meerdere aanstellingen (affiliations) hebt, kun je er één aanwijzen als primary. De andere worden dan bij invoer van nieuwe records niet meer vanzelf meegenomen. Op jouw profielpagina van de HvA Research Database worden alle actuele aanstellingen (dus inclusief de als primary aangemerkte affiliation) getoond.

Je mailadres kan bij een aanstelling (affiliation) worden toegevoegd.

 1. Log in in Pure en kies Edit profile.
 2. Kies Metadata en scroll naar Organisational affiliations.
 3. Kies een actuele aanstelling en klik Edit.
 4. Scroll in het nieuwe scherm naar Electronic addresses en vul daar je mailadres in.
 5. Sla de aanstelling op met Update om terug te keren naar je profile.
 6. Sla je profiel op met Save.

Let wel: de HvA Research Database toont uitsluitend actuele aanstellingen. Dat betekent dat als er bij een aanstelling een einddatum in Pure komt (omdat je een andere aanstelling krijgt), deze affiliatie inclusief e-mailadres van jouw profielpagina in de HvA Research Database verdwijnt.

Een functieomschrijving kan bij een aanstelling (affiliation) worden toegevoegd.

 1. Log in in Pure en kies Edit profile.
 2. Kies Metadata en scroll naar Organisational affiliations.
 3. Kies een actuele aanstelling en klik Edit.
 4. In het nieuwe scherm kun je bij het veld Job description een beknopte, inhoudelijke functieomschrijving plaatsen.
 5. Sla de aanstelling op met Update om terug te keren naar je profiel.
 6. Sla je profiel op met Save.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 1 februari 2022