HvA Bibliotheek

Pure - validatie

Om de kwaliteit van de gegevens te bewaken kent Pure voor publicaties een validatieproces in vier stappen, die achtereenvolgens worden gezet door de onderzoeker, de Pure-beheerder van het Kenniscentrum en de Bibliotheek.

Stap Door Beschrijving
Entry in progress Onderzoeker

Na klikken op Save wordt deze fase afgerond en de status wordt ‘For approval’.

Wil je de invoerfase nog niet afronden? Zet dan de status terug naar ‘Entry in progress’.

Ben je begonnen met de invoer, maar heb je nog niet op Save geklikt, dan wordt deze publicatie vermeld onder ‘My personal tasks’ bij het subkopje ‘Pending research output’.

Wil je de invoer afronden? Open het item en verander onderaan de status van ‘Entry in progress’ naar ‘For approval’ en klik op ‘Save’.

For approval Pure-beheerder Kenniscentrum Daarna verschijnt de publicaties in de takenlijst van de Pure-beheerder van het Kenniscentrum ter goedkeuring. Onderzoekers kunnen nog steeds wijzigingen aanbrengen.
Approved Pure-beheerder Kenniscentrum Na goedkeuring door de beheerder van het Kenniscentrum krijgt de publicatie de status ‘Approved’. Onderzoekers kunnen geen wijzigingen meer aanbrengen, de Pure-beheerder wel. De publicatie komt in de werklijst van de Bibliotheekmedewerker.
Validated Bibliotheek Na verificatie van de bibliografische gegevens geeft de Bibliotheekmedewerker de status: ‘Validated’. De publicatie is daarna niet meer te wijzigen door onderzoekers en beheerders, alleen door de Bibliotheek.

Zichtbaarheid records per workflowstap op het web

Workflowstap in Pure In Pure-systeem HvA Research Database HvA-profielpagina's van onderzoekers* HvA publicatielijsten kenniscentra HBO Kennisbank Publinova
Entry in progress Ja Nee Ja Nee Nee Nee
For approval Ja Ja Ja Nee Nee Nee
Approved Ja Ja Ja Nee Nee Nee
Validated Ja Ja Ja Ja** Ja Ja

* een record krijgt pas een detailpagina - ofwel wordt pas aanklikbaar op de profielpagina van de onderzoeker - als na validatie de webredacteur een redactieslag heeft verricht.

* * het gevalideerde record is te zien nadat de webredacteur een redactieslag heeft verricht.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 14 november 2023