Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Studeren

In acht stappen wegwijs in de HvA Bibliotheek

Bij de HvA Bibliotheek kun je materialen lenen, informatie vinden of gebruik maken van onze studieplekken. Welke opleiding je ook doet, voor elk vakgebied is er een HvA Bibliotheek. Je vindt onze bibliotheken in verschillende HvA gebouwen en online.

1. Materiaal lenen

Of je nu een boek, e-book, dvd of een laptop wilt lenen, de Bibliotheek heeft een breed aanbod aan materialen. Je kunt tot wel twintig items lenen. Materiaal lenen doe je met je collegekaart, zorg wel dat je deze van te voren valideert.

2. Tijdschriften inzien

Er is een divers aanbod aan vakspecifieke tijdschriften in de Bibliotheek. Met ‘Journal Search’ in de online catalogus heb je toegang tot al deze informatie. Je kunt natuurlijk ook plaatsnemen aan onze leestafel en het tijdschriftenaanbod ter plekke doorbladeren.

3. Studeren

Ben je op zoek naar een rustig plekje om te studeren, of wil je samenwerken in een projectruimte? De Bibliotheek heeft een breed aanbod aan studieplekken. Informeer bij de bibliotheekbalie naar de mogelijkheden. Of reserveer een plek met het online reserveringssysteem Mapiq.

4. Ontmoetingsplek

Of je nu wilt samenwerken met je medestudenten, rustig wilt overleggen met een docent of gewoon even bijkletsen met een klasgenoot? Kopje koffie erbij. Dat kan natuurlijk ook gewoon in de Bibliotheek. Want in de bieb mag je gewoon praten. Dat geldt natuurlijk niet voor de stilteruimte.

5. Informatie zoeken en vinden

Of je nu een essay of je scriptie schrijft, je hebt betrouwbare informatie nodig. Met onze online catalogus heb je toegang tot een breed aanbod aan bronnen. Zo hebben we vakspecifieke databanken, maar ook een uitgebreide collectie met vakspecifieke boeken, e-books, e-journals en tijdschriften.

6. Stel je vraag

Kun je het boek wat je zoekt niet vinden? Heb je een vraag over bronnen vermelden? Onze collega’s staan voor je klaar. Stel je vraag aan de balie, of online via het formulier op onze website. Je kunt ook een afspraak maken met een van onze informatiespecialisten voor gespecialiseerde hulp in het vinden van vakspecifieke informatie.

7. Kopiëren, printen en scannen

Naast studeren en (online)bronnen inzien kun je natuurlijk ook gewoon kopiëren, printen en scannen in de bibliotheek, wel zo makkelijk. Zorg wel dat er voldoende tegoed op je collegekaart staat.

8. De bibliotheekwebsite

Wat je ook zoekt, op onze website vind je alle informatie over de bibliotheekdienstverlening. Kom je er echt niet uit? Onze bibliotheekcollega’s helpen je graag verder!

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 28 september 2020