Studeren

Studeren, samenwerken en ontmoeten: in de Bibliotheek kan het allemaal. Bekijk de locaties waar jij in de buurt kunt studeren. Mét gratis wifi!

Studeren bij de bibliotheek

Studeren in de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt studenten graag onderdak. De Hogeschool van Amsterdam heeft dan ook een gevarieerd aanbod aan studieplekken. Er zijn projectruimtes waar je kunt samenwerken, maar ook speciale stiltewerkplekken om rustig te kunnen werken, met je eigen laptop of op een HvA-pc.

Studieplekken

Op alle HvA-locaties vind je een ruim aanbod aan studie- en werkplekken:

• In de Bibliotheken kun je studeren aan leestafels en op project- en computerwerkplekken. In stilteruimtes kun je in alle rust studeren.
  • Buiten de Bibliotheek hebben alle HvA-gebouwen studie- en werkplekken ingericht bij de opleidingen en/of bij coffee corners en restaurants.

Natuurlijk kun je op alle studieplekken gebruik maken van draadloos internet (wifi). Bekijk de Bibliotheeklocaties.

Wifi op Bibliotheeklocaties

Op alle HvA-locaties, dus ook in de Bibliotheeklocaties, kun je op verschillende manieren gebruikmaken van wifi via Eduroam. Lees meer over het installeren van wifi op je laptop of telefoon.

Wifi op UvA-locaties

Heb je een HvA-ID? HvA'ers met een laptop, tablet of smartphone kunnen binnen UvA-gebouwen gebruik maken van het wifi-netwerk Eduroam. Daarmee heb je geen volledige toegang tot de digitale bibliotheekbronnen, maar je kunt wel internetten. Je logt dan in met username/password van de HvA. Je moet dat dan specificeren voor het HvA domein. Bijvoorbeeld als volgt:

• username: s100
  • passwd: .....
  • domain: hva.nl

Als het niet lukt, vraag dan even hulp aan een baliemedewerker op een van de bibliotheeklocaties. Bekijk de UvA-locaties.

Wifi in Nederland en België met Eduroam

Daarnaast kun je als HvA-student en docent bij veel andere onderwijsinstellingen in Nederland en België gebruikmaken van Eduroam. Lees meer over Eduroam.

Printen, scannen, kopiëren

Er zijn ook voorzieningen voor printen, scannen en kopiëren. Lees meer over printen, scannen en kopiëren op de HvA.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 31 juli 2020