HvA Bibliotheek

Pure - niet-HvA-publicaties toevoegen

In Pure bestaat de optie om publicaties vanuit een eerder of ander dienstverband dan de HvA te registreren. Daarvoor dien je de publicatie als 'external' toe te voegen: dat wil zeggen dat er geen enkele HvA affiliatie in het blok ‘Authors and affiliations’ voorkomt.

Bij import van een record

1. Open het geïmporteerde record.

2. Scroll naar het kopje ‘Authors and affiliations’. Zorg ervoor dat jouw auteursnaam als ‘Internal person’ vermeld blijft staan. Wat je dient te veranderen zijn de affiliaties van jou en die van eventuele interne co-auteurs.

3. Controleer de affiliaties van jou en die van eventuele interne co-auteurs (de affiliaties van co-auteurs die ‘External person’ zijn laat je buiten beschouwing). Verwijder alle HvA-affiliaties. Gebruik hiervoor de mintekens aan de rechterkant.
  4. Klik vervolgens op ‘Edit’ achter jouw naam. Ga naar het subkopje ‘Affiliation on the research output’. Klik op ‘Affiliate to an external organisation’, typ bij ‘Search’ in: ‘nonHvA’ en klik op 'Update'.

Herhaal deze stap voor eventuele interne co-auteurs.

Op deze manier krijgt jouw publicatie via deze stap het label ‘nonHvA’. Wil je de specifieke naam van jouw externe organisatie vermelden i.p.v. het label ‘nonHvA’? Dat is mogelijk. Voeg deze als volgt toe via ‘Edit’:
- Klik op ‘Create external organisation’, vul de naam van de externe organisatie in.
- Klik op ‘Create’ en daarna op ‘Update’.

Bij (handmatige) nieuwe invoer van een record

1. Maak een nieuw record aan en vul de velden in.
  2. Scroll naar het kopje ‘Authors and affiliations’: klik op ‘Edit’ achter jouw naam als auteur. Vink vervolgens bij ‘Affiliation on the research output’ alle HvA-affiliaties uit!
  3. Klik daarna op ‘Affiliate to an external organisation’, typ bij ‘Search’ in: ‘nonHvA’ en klik op 'Update'.

Op deze manier krijgt jouw publicatie via deze stap het label ‘nonHvA’. Wil je de specifieke naam van jouw externe organisatie vermelden i.p.v. het label ‘nonHvA’? Dat is mogelijk. Voeg deze als volgt toe via ‘Edit’:
- Klik op ‘Create external organisation’, vul de naam van de externe organisatie in
- Klik op ‘Create’ en daarna op ‘Update’

1. Voer stap 2 en 3 uit ook voor indien je andere interne co-auteurs toevoegt: vink hun HvA- affiliaties uit via ‘Edit’ (zie stap 2) en ken een externe affiliatie toe (stap 3).
  2. Controleer ten slotte voordat je de publicatie op slaat dat bij jouw naam en bij die van eventuele interne co-auteurs geen enkele HvA-affiliatie meer staat vermeld.
Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 6 juli 2020