Pure - publicaties toevoegen

Je kunt op drie manieren publicaties toevoegen aan Pure: importeren uit databases, uit files en handmatig.

Is de publicatie beschikbaar via een database waartoe Pure toegang heeft, bijvoorbeeld Web of Science of Scopus, dan kun je deze direct importeren vanaf de database naar Pure.

1. Klik op de groene ‘Add new’ knop rechts
  2. Klik bij ‘Research output’ op Import from online source
  3. Controleer de juistheid van de gegevens

Je kunt ook importeren vanuit een bestand in RIS of BiBTeX formaat:

1. Klik op de groene ‘Add new’ knop rechts
  2. Klik bij ‘Research output’ op Import from file.

Is het bovenstaande niet van toepassing, dan kun je de gegevens zelf invullen:

1. Klik op de groene ‘Add new’ knop rechts
  2. Kies het bijbehorende template
  3. Vul tenminste alle met rode asterix gemerkte velden in
  4. Klik op ‘Save’ onderaan de pagina. Zonder klikken op ‘Save’ gaat alle invoer verloren

Naast publicaties kun je andere output toevoegen zoals ‘Activities’ en ‘Press / media’. Voorbeeld van een ’Activity’ is een voordracht houden, deelname aan een tijdschriftredactie, organisatie van een conferentie. Voorbeeld van ‘Press / media’ is deelnemen aan een radiointerview.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 6 juli 2020