Arbeidsvoorwaarden

Naast een aantrekkelijke beloning, bieden we jou uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan een bovengemiddeld aantal vakantiedagen, ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen en diverse faciliteiten voor een gezonde werk-privébalans.

Cao-hbo

De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de cao-hbo . De huidige cao geldt voor de periode van 1 april 2023 tot 1 juli 2024.

Talentontwikkeling, vitaliteit en werkbalans

Ontwikkel jezelf

Wil je een cursus volgen, promoveren, een congres bezoeken of stage lopen? Dat kan: door je talenten te blijven ontwikkelen houd je jouw kennis en vaardigheden up-to-date.

Vitaliteit

Met korting sporten bij het USC, een coachingsgesprek bij de HvA Academie of een periode mantelzorgen; maak gebruik van deze faciliteiten om gezond en met plezier aan het werk te gaan én te blijven.

Flexibel werken

Als je je werk wilt combineren met een andere baan of op zoek bent naar de juiste werk-privé balans dan is er veel bespreekbaar. Een uitgelezen kans om het daar over te hebben is tijdens je aanstellingsgesprek.

Arbeidsvoorwaarden

Voor jouw werkzaamheden ontvang je salaris, vakantiegeld én een eindejaarsuitkering. Je maandsalaris is gebaseerd op je functieprofiel en de bijbehorende schaal in de cao-hbo. Het vakantiegeld bedraagt 8% van het brutosalaris en ontvang je bij de salarisbetaling in de maand mei. In december ontvang je een structurele eindejaarsuitkering (‘13de maand’) van 8,3%.

De HvA heeft er bij de reiskostenvergoeding voor gekozen om het gebruik van de fiets en het reizen per openbaar vervoer te stimuleren.

Je kunt kiezen uit vier vergoedingen voor woon-werkverkeer:

 • NS-Business Card
  Reisafstand 5 km of meer: 100% vergoeding van werkelijk gemaakte reizen met het openbaar vervoer.
 • HvA-fiets
  Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst van minimaal 12 maanden of voor onbepaalde tijd: de HvA vergoedt de aanschaf van één fiets tot een nettobedrag van € 1.500,- (incl. btw).
 • Fiscale fiets
  Met de fiscale-fietsregeling kun je een fiets aanzienlijk goedkoper aanschaffen. Voor deze besparing in de kosten kun je een deel van je salaris, je vakantie-uitkering of (een deel van) je eindejaarsuitkering inzetten.
 • Kilometervergoeding
  De afstand woon-werk moet meer dan 10 km zijn en binnen de Nederlandse grenzen liggen.

Je kunt alleen de werkelijk gemaakte reisdagen vergoed krijgen. Het aantal werkdagen heeft effect op de hoogte van de vergoeding. Onderstaand overzicht toont de totale maandelijkse vergoeding.

Aantal werkdagen

Afstand tussen 10 en 20 km

Afstand meer dan 20 km

1

€ 6,00

€ 12,00

2

€ 12,00

€ 24,00

3

€ 18,00

€ 36,00

4

€ 24,00

€ 48,00

5

€ 30,00

€ 60,00

ABP (Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds) is het pensioenfonds voor medewerkers bij de overheid en in het onderwijs. De HvA is aangesloten bij het ABP en betaalt ongeveer tweederde van de premie.

Je krijgt korting via de HvA als je je verzekert bij Zilveren Kruis of Zorg en Zekerheid . Informatie over de inhoud en de prijs van de verzekering vind je op hun eigen website. Voor de kosten van de zorgverzekering ontvang je een tegemoetkoming van €25,- per maand (naar rato van de werktijd), ook wanneer je niet voor een collectieve verzekering kiest.

Ieder jaar maak je afspraken over jouw werkdagen, -tijden en -uren. Het aantal vakantieuren hangt af van de uren die je per dag werkt en van de werkweek die je kiest: 36, 38 of 40 uur.

 • 36 uur is 219 verlofuren per jaar (27 vakantiedagen)
 • 38 uur is 323 verlofuren per jaar (40 vakantiedagen)
 • 40 uur is 428 verlofuren per jaar (53,5 vakantiedagen)

De feestdagen en verplichte vrije dagen gaan hier nog vanaf.

Gepubliceerd door  HR 7 december 2023