Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Design en Creatie

Het interessegebied Design en Creatie is heel breed. Van softwareontwikkeling en websites ontwerpen naar mode, communicatie of werken in de media. Maar ook engineering; product ontwerpen. Je kunt alle kanten op als je creatief bent.

Wat ga je doen in Design en Creatie?

Ben je creatief en hou je van ontwerpen? Bekijk dan welke opleidingen en vakgebieden jou het meeste aanspreken. Werk je graag met computers of liever met stoffen of verhalen? Onderaan deze pagina vind je de opleidingen binnen dit interessegebied.

Software en multimedia design

Vind jij dat websites of games er mooi uit moeten zien? Of denk jij te weten hoe sommige knoppen beter zichtbaar worden gemaakt op een mobiele website? Vind je programmeren leuk? Dan is dit misschien wel de richting waarin jij een passende opleiding vindt. Kijk bij de HvA eens naar de opleiding Communication and Multimedia Design. Of kijk bij de tweejarige Ad (Associate degree)-opleidingen Frontend Design and Development, Smart Media Production of Software Development.

Communicatie en media

Wil je creatieve campagnes maken? Communiceren naar verschillende doelgroepen? Verhalen vertellen in beeld, tekst of bewegend beeld op social media, voor tv of op websites? Voor of achter de camera? Neem een kijkje bij de opleiding Creative Business.

Mode

De mode-industrie is een uitdagende branche om in te werken. Er zijn veel ontwikkelingen gaande. Denk maar aan fast fashion en de kledingbergen of het maken van kleding met duurzame materialen. Je kunt verschillende kanten uit in de mode. Je kunt ontwerpen, het merkverhaal vertellen of ondernemer worden in de modebranche. Kijk eens bij de opleidingen van AMFI-Amsterdam Fashion Institute.

Product ontwerpen

Producten worden steeds beter. Dat merk je bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen van je mobiele telefoon. De camera wordt steeds beter, je kunt steeds meer handige en leuke apps downloaden. Alle producten maken ontwikkelingen door. Een product-ontwerper zorgt ervoor dat de ontwikkelingen duurzaam zijn, te produceren zijn tegen redelijke kosten en dat iedereen snapt waar het product voor dient. Neem een kijkje bij de opleiding Engineering: Product Ontwerpen.

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen Design en Creatie

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Design en Creatie