Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Heb jij een passie voor code, het oplossen van problemen en zet jij je graag in voor de eindgebruiker van een site of app? Én wil jij leren hoe je interactieve toepassingen maakt voor het web? Dan is de Nederlandstalige Associate degree Frontend Design & Development (FDND) iets voor jou. Een praktijkgerichte opleiding waarmee je binnen 2 jaar een hbo-diploma haalt.

Kom kennismaken

Dit ga je doen

Bij de Ad Frontend Design & Development (FDND) doe je alles met code: je lost hiermee verschillende problemen in de praktijk op. Je richt je tijdens deze tweejarige opleiding op webdesign, visual interface design en frontend development. Je werkt in multidisciplinaire teams voor échte opdrachtgevers. Het studieprogramma bestaat uit 4 semesters.

Semester 1

In semester 1 maak je kennis met je medestudenten, de docenten en de opleiding. Je leert hoe je een responsive website maakt voor een opdrachtgever en hoe je dit test. In verschillende opdrachten leer je over interface design, interactie en informatie architectuur, én hoe je dit maakt met HTML, CSS en JavaScript.

Semester 2

In semester 2 leer je hoe je data opslaat en hoe je daar websites mee bouwt. Je leert op de server coderen en hoe je dynamische websites maakt waarbij de gebruiker steeds het gevoel heeft in control te zijn, ook als de netwerkverbinding wegvalt.

Semester 3

In semester 3 leer je over workflow, tooling en frameworks, en hoe je dit professioneel inzet voor een project.

Semester 4

In semester 4 kun je stage lopen bij een bedrijf of studieonderdelen halen bij een andere Ad binnen de HvA. Je gaat ook afstuderen: je ontwerpt en maakt zelfstandig een complexe, maar gebruiksvriendelijke interactieve toepassing voor een echte opdrachtgever.

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. In voltijd of naast je baan.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo-4

Je wordt tot de opleiding Ad Frontend Design & Development toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Er gelden geen aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij de Ad Frontend Design & Development besteed je minimaal 40 uur per week in het eerste studiejaar. Je werkt zelfstandig of met jouw team aan leertaken, neemt deel aan talks, workshops, reviewsessies en kunt gebruikmaken van begeleiding.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld hoef je geen rekening te houden met de aanschaf van boeken (digitaal studiemateriaal). Je moet in het bezit zijn van een goede laptop en smartphone.

Lees meer over studiekosten

Waarom Ad FDND aan de HvA?

Bron: Voorhoede
  • Binnen 2 jaar heb je een hbo-diploma op zak. Daarna kun je gaan werken of kiezen voor een (verkorte) hbo-bachelor.
  • Vanaf het begin van de opleiding werk je aan actuele opdrachten van échte opdrachtgevers, en leer je samenwerken in multidisciplinaire teams.
  • Je volgt een opleiding die werkt met het studiomodel: onder begeleiding van coaches en experts uit het vakgebied werk jij aan praktijkgerichte opdrachten.
  • De opleiding meet jouw voortgang via assessments in plaats van tentamens.
  • De opleiding werkt nauw samen met bedrijven uit de creatieve industrie.

Voor wie?

Bron: Voorhoede
  • Je hebt een passie voor code en het oplossen van problemen.
  • Je zet je graag in voor de eindgebruiker van een site of app.
  • Je bent benieuwd hoe je interactieve toepassingen voor het web maakt.
  • Je zoekt een praktijkgerichte hbo-opleiding.