Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Je kent het wel: vanuit het niets krijg je aanbiedingen van jouw favoriete sportmerk, event of vakantiebestemming. Of er rollen trailers binnen die juist jou verleiden om een nieuwe serie te volgen. Steeds vaker, steeds specifieker, alleen voor jou: gepersonaliseerde dynamische content. Wil jij weten hoe de wereld van dynamische content werkt? Dan is de nieuwe Associate degree Smart Media Production (SMP) iets voor jou.

Kom kennismaken

Mediamaker van de toekomst worden? Kies de Ad SMP

Dit ga je doen

Bij de Ad Smart Media Production leer je gepersonaliseerde content te maken, verspreiden én vermarkten met behulp van slimme technologieën. Je onderzoekt hoe opkomende technologieën werken en hoe je met de nieuwste tools tot dynamische content komt. Binnen deze studie werk je in een professionele omgeving samen met medestudenten aan opdrachten van echte opdrachtgevers. (*In de Ad Smart Media Production leer je niet coderen of programmeren)

Jaar 1

Het eerste jaar bestaat uit 4 blokken. In elk blok staat een thema centraal: Conversational Design, Machine Learning, Dynamische Campagnes met AI of Growth Hacking. Je werkt aan 1 of meerdere beroepstaken, geformuleerd als leerresultaat. Ook werk je aan vraagstukken uit de praktijk. De hele week ben je bezig met jouw studie waarbij je gebruik maakt van onze professionele Smart Media Hub.

Jaar 2

Het tweede jaar bestaat ook uit 4 blokken. In het 5e blok zet je een muzieklabel op met behulp van slimme technologie en in het 6e blok organiseer je een event over de toekomst van media. In blok 7 heb je een vrije keuzeruimte. Je kunt stagelopen, een minor volgen of een blok doen bij Communicatie en Creative Business om daarna door te stromen in het derde jaar van deze bachelor. 

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. Het is een voltijd opleiding.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor de Ad Smart Media Production heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding ben je minstens 4 dagen per week op de campus. In het eerste jaar van de opleiding heb je 24 contacturen. Je volgt colleges, briefings, workshops en coachings.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijkse collegegeld moet je ook rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor programma’s als Adobe Creative Cloud. Al het studiemateriaal ontvang je digitaal.

Lees meer over studiekosten

Waarom de Ad Smart Media Production aan de HvA?

  • Binnen 2 jaar heb je een hbo-diploma op zak. Daarna kun je gaan werken of kiezen voor een (verkorte) hbo-bachelor.
  • Een praktijkgerichte opleiding met persoonlijke begeleiding, zonder tentamens.
  • Je werkt 4 dagen per week in kleine groepjes aan actuele opdrachten van echte opdrachtgevers.
  • Nauwe samenwerking met creatieve bedrijven. Goed voor jouw netwerk en het vinden van een stage- en werkplek.
  • De dynamische stad Amsterdam heeft interessante bedrijven met een vraagstuk op het gebied van dynamische content.

Voor wie?

  • Je wilt de mediamaker van de toekomst worden.
  • Je bent op zoek naar een praktijkgerichte voltijdopleiding, maar wilt (nog) geen 4-jarige bachelor volgen.
  • Je wilt content op maat maken met slimme technologieën zoals Artificial Intelligence.
  • Je bent 'tech savvy': je kunt soepel met computers omgaan.
  • Je bent geïnteresseerd in vraagstukken in het spanningsveld tussen mens, content, ethiek en technologie.