Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben je creatief, ambitieus, nieuwsgierig en heb je grote interesse in mode? Ben je bereid om de maatschappelijke en creatieve uitdagingen in de mode-industrie aan te gaan? In een leeromgeving waarin meerdere specialisaties binnen het modevak worden aangeboden? In de 4-jarige bacheloropleiding Fashion & Textile Technologies biedt het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

Kom kennismaken
Studenten en docenten vertellen je in dit filmpje alles over de 3 dimensies binnen het AMFI: Business and Development, Design en Branding.

Dit ga je doen

Het studieprogramma van AMFI bestaat uit vakken op het gebied van design, branding en business & development. Je ontwikkelt concepten, producten, verhalen en je verdiept je in processen.

AMFI student aan het presenteren
Jaar 1

In jaar 1 onderzoek je het hele ecosysteem van mode en de industrie vanuit het perspectief van persoonlijke interesse, ambitie en talent. Het onderwijs is product- en procesgedreven. Je maakt een procesboek: een uitgebreide verzameling van jouw onderzoek naar mode, modeproducten, het mode ecosysteem en huidige ontwikkelingen. Je leert keuzes en conclusies te onderbouwen. Het procesboek vormt de basis voor reflectie op jouw persoonlijke en professionale ontwikkeling. Je ontwikkelt je continu in vaardigheden en kennis op het vlak van alle drie de dimensies: Design, Branding, en Business & Development.

Jaar 2

In jaar 2 krijg je de mogelijkheid om je in Design, Branding en Business & Development te specialiseren. Ook bereid je je voor op het Flexibele Programma in jaar 3 en 4.

Jaar 3

In jaar 3 start je met het Flexibele Programma waarin je je kwaliteiten verder ontwikkelt. Het Flexibele Programma bestaat uit 3 semesters waarin je een specialisatie, minor (keuzeprogramma) en stage volgt. De volgorde bepaal jij zelf.

Jaar 4

In het eerste semester van jaar 4 kies je een specialisatie, minor of stage. Het tweede semester van je opleiding besteed je aan een afstudeerproject.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot het AMFI toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Heb je een havo-diploma met het profiel C&M, dan geldt wiskunde A of B als extra vooropleidingseis. Daarnaast neem je deel aan een selectieprocedure die onder andere bestaat uit een opdracht en motivatiegesprek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij het AMFI heb je minimaal 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 24 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en het voorbereiden op lessen en beoordelingen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 800 per jaar voor boeken, readers, tijdschriften, materialen en excursies.

Lees meer over studiekosten

Voor de AMFI-opleiding Fashion & Textile Technologies is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom vindt er een selectie plaats.

Lees meer over de selectie

Waarom AMFI?

  • Het onderwijsprogramma van AMFI behandelt de volledige modeketen: van ontwerp en productie tot distributie en communicatie. AMFI is de enige opleiding in Nederland die dit totale aanbod heeft.
  • Je ontwikkelt je op de gebieden die jou het meest interesseren.
  • Je kunt vakken kiezen en combineren binnen design, branding en business and development.
  • Je kunt jezelf ontwikkelen tot een specialist of generalist (allround professional).
  • AMFI biedt alle programma's zowel in het Nederlands als Engels.
Lees meer over de opleiding

Voor wie?

  • Je bent creatief, ambitieus en wil een belangrijke rol spelen binnen de mode-industrie.
  • Je hebt een passie voor mode.
  • Je hebt een brede belangstelling voor de maatschappij, de creatieve industrie en cultuur.