Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Wat zijn de studiekosten?

Om te kunnen studeren bij het AMFI betaal je jaarlijkse collegeld. Daarnaast heb je kosten voor vakbenodigdheden zoals boeken, tijdschriften, stoffen en excursies en moet je rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2023-2024 bedraagt € 2.314. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Check daarom de collegegeldmeter(opent in nieuw venster)

Start je voor het eerst met een opleiding aan het hbo of de universiteit? Dan betaal je de helft van het collegegeld. Voor het studiejaar 2023-2024 bedraagt het wettelijk verlaagd collegegeld € 1.157. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Overige kosten

Naast collegegeld betaal je minimaal € 800 per jaar aan overige studiekosten. Dit zijn kosten voor onder meer boeken, readers, tijdschriften, stoffen, materialen en excursies.

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).

Studiefinanciering

Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen zoals basisbeurs, aanvullende beurs, rentedragende lening, studentenreisproduct en collegegeldkrediet (alleen voor hbo en universiteit). Je bepaalt zelf welke onderdelen je aanvraagt. Kijk op de website van DUO voor meer informatie(opent in nieuw venster).