Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Studieprogramma

In het eerste jaar van de opleiding Fashion & Textile Technologies krijg je de mogelijkheid om jouw persoonlijke interesse, ambitie en talent in relatie met mode, de mode-industrie en de dimensies ervan te onderzoeken.

Jaar 1

Het onderwijs bij het Amsterdam Fashion Institute is product- en procesgedreven, waarin het procesboek - een uitgebreide verzameling van jouw onderzoek die jouw keuzes en conclusies onderbouwt - de basis is voor reflectie op de individuele ontwikkeling. 

In het eerste jaar maak je producten die allemaal een creatieve, technische en commerciële component hebben – net als alle producten en beroepen die je later in de modewereld tegenkomt. Naast het maken van professionele producten ga je ook aan de slag met theorie en doe je uitgebreid onderzoek.

Alle studenten volgen in het eerste jaar hetzelfde onderwijsprogramma (Design, Business & Development, Branding). Je maakt kennis met de vele verschillende aspecten van de modewereld en je werkt aan 4 modules die allemaal worden ondersteund door een persoonlijke ontwikkelingslijn. Je zit in een klas met ongeveer 25 studenten.  

Bekijk de studiegids(opent in nieuw venster) voor meer informatie over het eerste jaar bij AMFI.

Drie dimensies

AMFI-studenten ontwikkelen zich continu op het vlak van drie dimensies: Design, Branding, en Business and Development (voorheen Management). Benieuwd wat deze dimensies bij het AMFI inhouden? Bekijk onderstaande filmpjes.

AMFI - Fashion & Design
AMFI - Fashion & Business and Development
AMFI - Fashion & Branding

Studieloopbaanbegeleiding

Leren is niet alleen kennis vergaren, maar ook kritisch naar je eigen ontwikkeling kijken. Zo word je gestimuleerd te ontdekken wat je sterke en zwakke punten zijn en waar je extra aandacht aan kunt besteden tijdens je studie. Om hier systematisch aan te werken krijg je een mentor toegewezen die je coacht tijdens de hele opleiding.

Bekijk studieprogramma jaar 2
Bekijk studieprogramma jaar 3 en 4
Hoeveel tijd kost AMFI je per week?
Download de beknopte opleidingsflyer (pdf)
(opent in nieuw venster)