Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

In het eerste jaar van de opleiding Fashion & Textile Technologies krijg je de mogelijkheid om jouw persoonlijke interesse, ambitie en talent in relatie met mode, de mode-industrie en de dimensies ervan te onderzoeken.

Jaar 1

Alle studenten volgen in het eerste jaar hetzelfde onderwijsprogramma. Je maakt kennis met de vele verschillende aspecten van de modewereld.  In je 1e jaar werk je aan 3 modules die worden ondersteund door een persoonlijke en professionele ontwikkelingslijn (PPD).

1.     Dear Fashion: Je doet onderzoek naar de relatie tussen kleding en mode, mode en kleding met focus op wat voor jóu je persoonlijke relatie met mode en kleding is.

2.     Labs: Je gaat aan de slag gaat met de hardskills die gebruikt worden in de mode industrie. Je ontdekt met welke skill(s) je vorm kunt geven aan je talent. De verschillende skill LABS vertegenwoordigen de hele breedte van de fashion industrie. Na deze module ben jij in staat om een dimensie keuze voor je 2e jaar te maken.

3.     The World: Je leert de mode industrie kennen en te benaderen vanuit je gekozen. Na deze module ben je in staat te laten zien dat je de mode industrie hebt leren kennen, inclusief de rollen, systemen en problemen die hierbij komen kijken

In de ondersteunende PPD lijn ontdek je wat jouw creatieve potentieel en doel binnen de mode industrie is. De module focust zich op creatieve groei, die zich vertaalt van persoonlijke naar een professionele ontwikkeling.  
Bekijk de studiegids(opent in nieuw venster) voor meer informatie over het eerste jaar bij AMFI.

Drie dimensies

AMFI-studenten ontwikkelen zich continu op het vlak van drie dimensies: Design, Branding, en Business & Development. Benieuwd wat deze dimensies bij het AMFI inhouden? Bekijk onderstaande filmpjes.

AMFI - Fashion & Design

AMFI - Fashion Business & Development

AMFI - Fashion & Branding

Studieloopbaanbegeleiding

Leren is niet alleen kennis vergaren, maar ook kritisch naar je eigen ontwikkeling kijken. Zo word je gestimuleerd te ontdekken wat jouw sterke en zwakke punten zijn en waar je extra aandacht aan kunt besteden tijdens je studie. Om hier systematisch aan te werken krijg je een mentor toegewezen die je coacht tijdens de hele opleiding.

Bekijk studieprogramma jaar 2
Bekijk studieprogramma jaar 3 en 4
Hoeveel tijd kost AMFI je per week?