Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Studieprogramma voor jaar 2

Net als in het eerste jaar krijg je in het tweede jaar van het AMFI de mogelijkheid om de verschillende dimensies te combineren. Ook bereid je je voor op het Flexibele Programma in jaar 3 en 4. Om je een indruk te geven van wat je kunt verwachten, vind je hieronder een aantal voorbeelden van opdrachten binnen de verschillende dimensies.

Voorbeelden per dimensie

Fashion & Design

Je ontwerpt een kleine streetwear-collectie waarin duurzaamheid een centrale rol speelt. Ook organiseer je een modeshow. Later in het jaar ligt het accent op textiel, illustratie en innovatie. Je ontwikkelt een persoonlijk handschrift voor de diverse markten en je ontwerpt een collectieboek.

Belangrijkste onderwerpen: ontwerpen, concepten en trends, collectioneren, textielkennis, patroontekenen, realisatie, tekenen en visualisatie.

Fashion & Business and Development (voorheen Fashion & Management)

Je ontwikkelt een nieuwe jeans en maakt een ondernemingsplan voor een bijpassende winkelomgeving. In het tweede semester focus je op een strategisch perspectief en analyseer je mondiale trends op het gebied van mode, die je voor bedrijven leert te vertalen naar de toekomst. Daarnaast kom je te weten hoe je de inkoop, productie, logistiek, marketing en verkoop van kleding organiseert. Vanwege het internationale karakter hiervan, volg je de lessen in het Engels. 

Belangrijkste onderwerpen: textielkennis, collectioneren, productietheorie, ICT-logistiek, internationale bedrijfsvoering, retailkennis, marketing, management skills en economie. 

Fashion & Branding

Je krijgt de opdracht om een commerciële fashionomgeving te creëren waar de consument het merk ervaart. In het tweede semester creëer je een merk en ontwikkel je een strategisch marketingcommunicatieplan en een campagne waarmee je op verschillende manieren de merkidentiteit communiceert.

Belangrijkste onderwerpen: concepten en trends, merkstrategie, marketing en visuele communicatie, doelgroepgericht schrijven, ontwerpkennis, ruimtelijke en grafische vormgeving en visual merchandising

Bekijk de studiegids voor meer informatie over het tweede jaar bij AMFI Fashion & Design(opent in nieuw venster), Fashion & Branding(opent in nieuw venster)en Fashion & Business and Development(opent in nieuw venster).

Bekijk studieprogramma jaar 3 en 4
Haal meer uit je opleiding