Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma voor jaar 3 en 4

In het derde en vierde jaar van het AMFI ga je je talent verder ontwikkelen. Bij AMFI noemen we dit het Flexibele Programma. Je kiest voor een specialisatie, een minor en een stage. De volgorde van het programma is vrij. Je baseert jouw keuzes op jouw sterke en zwakke punten en het professionele doel dat je voor ogen hebt. Het laatste semester van jouw studie besteed je aan een afstudeerproject.

Stage 

Gedurende het Flexibele Programma loop je twintig weken fulltime stage bij een modebedrijf. AMFI onderhoudt veel goede contacten met het bedrijfsleven voor stages, maar uiteraard heb je ook de vrijheid om zelf een geschikte stageplek te zoeken in binnen- of buitenland. 

Specialisaties 

De specialisatieprogramma’s zijn programma’s van een halfjaar, die verdieping geven aan en verbonden zijn met de verschillende dimensies.  AMFI biedt de volgende specialisaties binnen de drie dimensies aan:

Fashion Design

  • Collection (een collectie ontwikkelen in het handschrift van een designer of een merk)

Fashion Business & Development

  • Make & Buy: ontwikkelen en inkopen van mode voor retailers in de rol van inkoper en productmanager.
  • Fashion Marketing & Innovation: ontdekken en begrijpen van consumenten tribes, hun relatie met merken en retail en het ontwikkelen van innovatieve marketing.
  • International Production: ontwikkelen van commerciële, technische en productiemanagementvaardigheden tijdens een praktijkopdracht in het buitenland.

 Fashion Branding

  • Creative Strategy: creëren en communiceren van een fashion merkidentiteit.
  • Brands & Innovation: ontwikkelen van concept en prototype voor een bestaand merk op basis van toekomstige scenario’s.
  • Fashion & Visual Culture: analyseren en produceren van korte modefilms(opent in nieuw venster).

Alle richtingen

  • iNDiViDUALS: in-house modelabel gerund door derde- en vierdejaarsstudenten AMFI - vanuit een industrieperspectief naar een perspectief op de industrie.

Minor 

Minoren zijn semesterprogramma's van een halfjaar waarmee je je studie in het derde of vierde jaar kunt verdiepen of verbreden. Je kunt de minor van 30 ECTS (of 2 minoren van 15 ECTS) zowel bij ons volgen, als bij een andere opleiding van de HvA of andere hogeschool of universiteit. Er is dus sprake van keuzevrijheid, maar er zijn ook instapvoorwaarden per minor.

Kijk voor meer informatie op de pagina over Minoren.

AMFI biedt de volgende minoren aan:

Afstudeerstage 

Het laatste semester van je studie besteed je aan een afstudeerproject bijvoorbeeld:

  • een scriptie over een uitgebreide trend forecast schrijven, of een eigen collectie of installatie ontwerpen.
  • een scriptie schrijven gebaseerd op een probleemstelling van het bedrijfsleven, of een eigen gekozen onderzoeksonderwerp dat voor de mode-industrie relevant en nuttig is.

Bekijk de studiegids voor meer informatie over het Flexibele Programma bij AMFI Fashion & Design(opent in nieuw venster), Fashion & Branding(opent in nieuw venster), Fashion & Business and Development(opent in nieuw venster).

Titel en diploma

Na het afronden van AMFI - Amsterdam Fashion Institute ontvang je het diploma Fashion & Textile Technologies. Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding. Je mag de titel Bachelor of Science (BSc.) voeren.

Haal meer uit je opleiding
De opleiding AMFI, wat kun je ermee?