Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Hoeveel tijd kost deze opleiding?

Lees meer over het aantal contacturen in het eerste jaar, het aantal uren dat je besteedt aan zelfstudie en het bindend studieadvies (BSA).

De gemiddelde studielast bij de opleiding Fashion & Textile Technologies aan het AMFI, Amsterdam Fashion Institute ligt rond de 40 uur per week, met piekmomenten die qua uren boven dit gemiddelde liggen. Deze uren bestaan uit contacturen en zelfstudie.

Contacttijd

Bij het AMFI heb je minimaal 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. De contacttijd bij AMFI bestaat onder meer uit workshops, toolshops, hoorcolleges, coaching en assessments. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.  De lestijden vallen tussen 08.30 - 18.30 uur. Het kan echter voorkomen dat je af en toe ook ’s avonds les hebt.

Zelfstudie

Naast de contacttijd besteed je ca. 24 uur per week alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en assessments door middel van zelfstudie.

Bindend studieadvies (BSA)

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Haal je in het eerste jaar van de opleiding minder dan 45 studiepunten? Dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Met je coach of studiebegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent.

Ondersteuning nodig bij je studie?
Ontdek of AMFI dé studie voor jou is.