Stappen om te solliciteren

De stad Amsterdam kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan mensen. Wij omarmen en waarderen verschillen en gaan uit van de talenten van mensen. We werken elke dag om van de hogeschool een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt, waar iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt en met de juiste aandacht en begeleiding tot volle professionele en persoonlijke bloei kan komen.

Vertel ons jouw unieke talenten tijdens je sollicitatie. Dit kun je verwachten:

Solliciteren

Wanneer je je motivatiebrief en cv uploadt in het sollicitatieformulier van een vacature en met de 'send'-button verstuurt, ontvang je twee tot drie weken na sluitingsdatum van de vacature een persoonlijke reactie per e-mail.

Kennismaken

Word je uitgenodigd en is het eerste gesprek voor beide partijen goed verlopen dan volgt er een tweede gesprek, eventueel in combinatie met een arbeidsvoorwaardengesprek.

Verdiepen

Tijdens het tweede gesprek gaan we verdiepen en elkaar beter leren kennen. Tijdens dit gesprek kan eventueel het arbeidsvoorwaardengesprek al worden gehouden.

Aanstelling

Een arbeidsovereenkomst wordt meestal aangegaan voor een bepaalde tijd. In veel gevallen is er de intentie om na een jaar, bij gebleken geschiktheid, blijvende formatieruimte en voldoende (toestroom van) studenten, het contract te verlengen of om te zetten naar een vast contract.

Daarnaast zijn er ook werkzaamheden voor een bepaalde periode wegens vervanging, door tijdelijke uitbreiding van de activiteiten van een afdeling of voor een afgebakend project. Deze periode wordt dan expliciet genoemd in de vacature: het contract wordt automatisch beëindigd na deze bepaalde periode. Dit is een tijdelijk contract.

Gelijke kansen

De Hogeschool van Amsterdam staat voor een eerlijk, transparant en inclusief wervings- en selectieproces. We volgen daarom de sollicitatiecode om gelijkwaardige kansen te bieden.

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, stuur dan een e-mail naar vacatures@hva.nl.

Gepubliceerd door  HR 2 februari 2024