Hogeschool van Amsterdam

Stage

In het derde jaar loop je 19 weken stage. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag bij een gemeente, een advocatenkantoor of een bank.

Je werkt 4 dagen per week mee in de organisatie en krijgt een gevarieerd takenpakket met toenemende zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je brengt zo de kennis en vaardigheden die je hebt geleerd in de praktijk. Een dag per twee weken kom je terug op de opleiding en spreek je met je begeleider en andere stagiaires. Bij het vak Organisatie en Innovatie, een onderdeel van de stage, leer je meer over hoe het werkt in een organisatie en welke aspecten binnen jouw stage-organisatie een rol spelen bij het organiseren van het (juridische) werk.

De HvA heeft een groot netwerk. Je kunt gebruik maken van een databank met vacatures voor stageplaatsen. Maar je zoekt vooral zelf actief naar een stageplaats.

Stage in het buitenland

Je kunt je stage in het buitenland lopen. De stageperiode duurt 19 weken. Je werkt tijdens deze periode vier dagen per week (32 uur) bij de stage-organisatie. De vijfde dag werk je aan opdrachten onder begeleiding van je stagedocent uit Nederland via een digitaal begeleidingsprogramma. Je kunt ook in Nederland stagelopen of afstuderen bij een internationaal georiënteerde organisatie.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 29 juli 2019