Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Evita

Afgestudeerd in HBO-Rechten

'Het leukste aan de opleiding vond ik de veelzijdigheid. Je maakt kennis met verschillende rechtsgebieden en daardoor kon ik mij goed oriënteren op mijn toekomst.'

'Ik heb altijd een sterk gevoel voor rechtvaardigheid gehad en vind het belangrijk om anderen bij te kunnen staan in het halen van hun recht. En ik ben geïnteresseerd in het Nederlandse rechtssysteem, omdat het zo veranderlijk en veelzijdig is. HBO-Rechten is een studie die zich niet alleen richt op de theorie, maar ook op de toepassing daarvan in de praktijk. Die twee onderdelen zijn goed in balans.

De overgang van havo naar hbo was voor mijn gevoel geleidelijk. Het grootste verschil vond ik de mate van zelfstandigheid in het hbo. Een gemiddelde week voor een HBO-Rechtenstudent bestaat voor een deel uit contacturen en voor een deel uit zelfstudie.

Het leukste aan de opleiding vond ik de veelzijdigheid. Je maakt kennis met verschillende rechtsgebieden en daardoor kon ik mij goed oriënteren op mijn toekomstige richting. Ik koos ervoor om af te studeren binnen de legal tech-leerlijn. Legal tech is de toepassing van digitale technologie voor juridische diensten. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik met gebruik van legal tech een systeem voor beslissingsondersteuning ontworpen voor de gemeente Utrecht.

De belangrijkste eigenschappen van een hbo-jurist vind ik probleemoplossend vermogen en communicatieve vaardigheden. Met een goed analytisch vermogen kun je oplossingen vinden voor de juridische kwesties waar je in de praktijk mee te maken krijgt. En taal is daarbij een belangrijk middel voor juristen. De opleiding HBO-Rechten biedt je de juiste tools om je te kunnen vormen tot een beroepsbekwame jurist.'