Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Jorik

Vierdejaars HBO-Rechten

'Dankzij het excellentieprogramma kan ik na mijn studie meteen doorstromen naar een universitaire master.'

'Mijn drijfveer om HBO-Rechten te gaan studeren was om de wereld beter te leren begrijpen: hoe de samenleving in elkaar zit en hoe wetgeving tot stand komt. Want het recht vormt de basis van hoe we de maatschappij hebben ingericht. Dankzij mijn studie kan ik me nu een beter gegronde mening vormen over allerlei berichten in het nieuws, politieke besluiten en Europese kwesties.

Wat me bevalt aan de opleiding is de praktijkgerichte manier van onderwijs, je leert vaardigheden waar je de rest van je leven wat aan hebt. Ondanks dat het een grote opleiding is, vond ik het onderwijs toch heel persoonlijk. Ik denk dat deze studie geschikt voor je is als je geïnteresseerd bent in de maatschappij en in mensen. En als je oplossingsgericht bent, want je bent vaak problemen aan het oplossen of voorkomen.    

Tijdens mijn stage deed ik onderzoek bij een legal tech bedrijf dat software ontwerpt om juridische processen makkelijker te maken. Legal tech is duidelijk in opkomst, steeds meer kantoren en overheden maken er gebruik van. Tijdens je opleiding kun je je hierin specialiseren met de track Legal Tech. 

Eerst twijfelde ik of ik HBO-Rechten aan zou kunnen, maar ik werd echt gegrepen door het recht. Ik ben het excellentieprogramma gaan doen waardoor ik na mijn studie meteen kan doorstromen naar een universitaire master. Uiteindelijk zou ik rechter willen worden. Op zoek gaan naar waarheidsvinding terwijl je middenin de maatschappij staat en met allemaal verschillende mensen te maken krijgt, dat lijkt me mooi.'