Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Recht en Bestuur

Als je rechtvaardigheid belangrijk vindt en mensen eerlijk behandeld moeten worden, kijk dan eens naar de opleidingen in het interessegebied Recht en Bestuur.

Wat ga je doen in Recht en Bestuur?

Je kunt verschillende kanten uit binnen dit interessegebied. Je kunt je bezig houden met wet- en regelgeving in het algemeen of gespecialiseerd op sociale vraagstukken. Je kunt meer leren over de overheid en maatschappelijk organisaties. En je kunt ook terechtkomen in forensisch onderzoek of in het bedrijfsleven.

Rechten en juridische dienstverlening

Wetten en regels zijn er om de samenleving veilig, eerlijk en rechtvaardig te houden. Wil jij mensen helpen om de regels en wetten te begrijpen en ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt? Kijk dan eens naar de opleiding HBO-Rechten of de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. 

Bestuurskunde

Bij Bestuurskunde leer je hoe een land of stad wordt georganiseerd. Hoe is bijvoorbeeld de gezondheidszorg georganiseerd? Of het onderwijs of transport in een stad of in een land? Wil jij weten hoe de overheid in elkaar steekt? En hoe maatschappelijke organisaties werken? Hou je ervan om contact te hebben met veel verschillende mensen? Dan is de  opleiding Bestuurskunde iets voor jou. 

Forensisch Onderzoek

Wil jij ervoor zorgen dat de wet- en regelgeving gehanteerd wordt door bewijs te onderzoeken? Neem dan eens een kijkje bij de opleiding Forensisch Onderzoek. Je leert bijvoorbeeld DNA-onderzoek te doen of digitaal bewijs te vinden voor fraude.

De economische kant van Recht en Bestuur

Als je je maatschappelijke interesse wilt inzetten in de economische zakenwereld, neem dan een kijkje bij de opleidingen Human Resource Management (HRM), Bedrijfskunde of Finance, Tax and Advice. Bij Human Resource Management staat de medewerker centraal, bij Bedrijfskunde leer je over bedrijfsprocessen en bij Finance, Tax and Advice geef je advies over financiële en fiscale onderwerpen.

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen Recht en Bestuur

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Recht en Bestuur