Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Als bedrijfskundige richt je je op het verbeteren en vernieuwen van bedrijfsprocessen. Tijdens de 4-jarige opleiding Bedrijfskunde ontwikkel je je tot een breed inzetbare generalist. Je leert je hoe je vanuit verschillende invalshoeken en belangen naar organisaties kijkt en hoe je bedrijfsprocessen beter doorgrondt.

Schrijf je in
Bedrijven tegen het licht houden en verbeterplannen maken die écht werken? Kom meer te weten over de opleiding Bedrijfskunde in deze video.

Begin jij na de zomer met de Bedrijfskunde? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Je begint met een brede oriëntatie: je maakt kennis met alle aspecten van een bedrijf. Naast de kennis die je opdoet, train je ook je vaardigheden, bijvoorbeeld tijdens het opzetten van een onderneming. In de loop van de opleiding kun je je verder verdiepen.

Waar draait het om bij Bedrijfskunde? Bekijk het hier
Jaar 1

In het 1e half jaar maak je kennis met belangrijke processen in een onderneming, de markt en de financiële situatie van een bedrijf. Ook train je je vaardigheden, bijvoorbeeld met het opzetten van een fictieve onderneming. Het 2e semester geeft je meer inzicht in onder andere met vakken zoals Marketing en Strategie, Procesmanagement, Informatiemanagement, Financiën en Recht.

Jaar 2

In het 2e jaar van je opleiding krijg je nog meer inzicht in onder andere Marketing en Strategie, Procesmanagement, Informatiemanagement, Financiën en Recht.

Jaar 3

In jaar 3 geef je een meer persoonlijke invulling aan je opleiding. Je loopt stage bij een organisatie van jouw keuze en volgt een minor.

Jaar 4

Nadat je je hebt verdiept in je beroepsmogelijkheden, rond je je studie af met een afstudeeropdracht. Dat is een opdracht van of bij een organisatie naar keuze.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de opleiding Bedrijfskunde toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Je hebt 16 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 24 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom Bedrijfskunde aan de HvA?

  • Na je afstuderen ben je een professional die inzetbaar is in veel verschillende functies.
  • Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en doorloopt jouw studieloopbaan in de internationale regio Amsterdam.
  • Met deze opleiding breng jij jouw talenten en passie voor het bedrijfsleven naar een hoger niveau.

Voor wie?

  • Je hebt een brede interesse in het bedrijfsleven en bent benieuwd naar de belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie.
  • Je vindt het leuk om met andere professionals te communiceren en samen te werken.
  • Je werkt graag aan het verbeteren van bedrijfsprocessen.
  • Je wilt na je opleiding breed inzetbaar zijn.
  • Je haalt graag het beste uit mensen en organisaties.