Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Economie en Management

Vraag jij je weleens af waarom geld wordt besteed aan bepaalde producten terwijl het veel slimmer zou zijn om te sparen of een ander product te kopen? Of zie jij jezelf mensen en middelen organiseren om doelen te bereiken? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen in Economie en Management?

Economie en Management gaat eigenlijk over hoe mensen slimme beslissingen nemen met geld, organiseren en plannen om doelen te bereiken, en ideeën omzetten in producten of diensten die anderen waarderen. Dit kan je zowel in Nederland doen als internationaal. Onderaan deze pagina vind je de opleidingen binnen dit interessegebied.

Financiën

Als je goed bent in cijfers en financiën, kun je in elke organisatie werken. Geld speelt altijd een rol. Je kunt je specialiseren op verschillende gebieden. Kijk eens naar de opleiding Accountancy of Finance & Control. Je kunt kiezen voor een tweejarige opleiding tot Associate degree of een vierjarige bacheloropleiding. Als je bredere interesse hebt in economie en je zou ook graag willen lesgeven, neem dan een kijkje bij de opleiding Leraar Economie. 

Management

Management is, net als geld, overal, in elke organisatie. In dit vakgebied gaat om het inzetten van mensen en middelen om je doelen te bereiken en om het motiveren van mensen. Ook kun je je richten op een bepaalde sector, bijvoorbeeld de overheid en maatschappelijke organisaties of juist meer op commerciële organisaties of de technische sector. Neem een kijkje bij de opleiding Human Resource Management of bij de opleiding Bedrijfskunde. Of als je internationaal wilt werken,  dan is de opleiding AMSIB International Business misschien wel iets voor jou.

Marketing

Marketing gaat over het begrijpen van wat mensen willen en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze weten dat jouw product of idee bestaat. Bijvoorbeeld via communicatie op social media, billboards of evenementen. Je kunt je specialiseren in bijvoorbeeld sport of je kunt het breder aanpakken zodat je overal kunt werken. Of je kunt voor jezelf beginnen, een eigen bedrijf starten. Als dat je aanspreekt, kijk dan eens naar de opleiding Commerciële Economie of de opleiding Communicatie.

Business

Als je een eigen bedrijf wilt starten of als het je interessant lijkt om in het buitenland te werken of met het buitenland contact te hebben, dan biedt een opleiding in Economie en Management je vele  mogelijkheden. Kijk eens naar AMSIB-International Business. Of wil je bedrijven leren verbeteren? Dan is Bedrijfskunde mogelijk een interessante opleiding voor jou. En misschien vind je dan ook Engineering: Technische Bedrijfskunde een interessante opleiding. 

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen Economie en Management

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Economie en Management