Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Student aan het woord

Verhaal van Jehad El Amary

Hoe ervaart Jehad El Amary de opleiding Bedrijfskunde? Waarom koos ze voor Bedrijfskunde en waar ligt voor haar de uitdaging?

'Ik wilde altijd al een economische studie doen maar ik wist niet wat. In eerste instantie had ik gekozen voor HRM, alleen ik vond de studie teveel op de mensen in een organisatie gericht. Ik ben toen naar de open dag van Bedrijfskunde gegaan en deze studie sprak mij veel meer aan. Er zitten veel economische aspecten in, en ook een deel dat gericht is op het gedrag van mensen in organisaties. Hierdoor kreeg ik een beetje van beiden. De studie beviel ook nog beter dan verwacht! Ik wist in het begin niet echt wat ik kon verwachten omdat ik meteen door ging vanuit de middelbare school. Ik was bang dat ik mijn weg niet zou vinden binnen de opleiding maar dat is goed gedaan. Bedrijfskunde is een brede studie. Ik heb in het eerste jaar uitgevonden waar mijn interesses liggen en geleerd waar ik goed en minder goed in ben.

Docenten en medestudenten

De afdeling waar de opleiding zit, sprak mij erg aan. Er hangt een goede sfeer waardoor ik me gelijk ‘thuis‘ voelde. De docenten op de opleiding Bedrijfskunde zijn erg open en je kunt altijd buiten de lessen een gesprekje met ze aangaan. Er hangt een informele sfeer op de opleiding waardoor het ook leuk is om na de lessen nog even op de afdeling te zitten. Daarnaast staan de docenten altijd open voor feedback en doen zij er ook wat mee. Er wordt echt naar de studenten geluisterd. De studenten bij Bedrijfskunde zijn erg divers, iedereen staat open voor nieuwe vriendschappen en samenwerkingen. Daarnaast zorgt de studievereniging NOSTRO ervoor dat studenten zich meer verbonden voelen met de opleiding.

Wat ik soms lastig vind, is het samenwerken in groepen. Bij Bedrijfskunde doe je veel projecten in groepsverband. Samenwerken voor mij was nieuw en ging daardoor moeizaam de eerste paar keren. Gelukkig heb ik mij hierin kunnen ontwikkelen, met name door hulp die ik kreeg tijdens de lessen. Je kan altijd terecht bij de docenten als de samenwerking niet goed verloopt. 

De uitdaging voor mij is altijd om meer uit mezelf te halen en te blijven ontwikkelen. Zo kan elke student ervoor kiezen om excellentievakken te volgen om meer uit de opleiding te halen en extra kennis op te doen. Dat heb ik gedaan en vond ik erg leuk en waardevol.

Stages

Tijdens de studie werk je vaak aan praktijkopdrachten samen met externe opdrachtgevers. Hierdoor krijgen studenten een realistisch beeld over hoe het in zijn werking gaat in de praktijk. De stages zijn erg gevarieerd. Ook kan je ervoor kiezen om een buitenlandse stage te doen. Ik heb hiervoor gekozen en ga in mijn derde jaar stage lopen in Spanje! 

Toekomst

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik door de opleiding heb ontdekt waar mijn interesses liggen. Daarnaast heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, zijn er mooie vriendschappen ontstaan en voel ik me echt verbonden met de opleiding, studenten en docenten. Na het afstuderen wil ik zeker nog doorstuderen en ga ik een master doen die aansluit op de kerngebieden van Bedrijfskunde.

Een tip die ik aan toekomstige studenten wil meegeven is: Zoek binnen deze brede studie naar jouw interessegebieden. De opleiding zit vol met interessante aspecten.'