Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Na het afronden van de opleiding Bedrijfskunde ben je breed inzetbaar. Als bedrijfskundige verbeter je bedrijfsprocessen vanuit verschillende invalshoeken en belangen en adviseer je het management over verbeteringen in de bedrijfsvoering.

Wat kun je doen met Bedrijfskunde? Oud-studenten Rakshaa en Liam Mulder vertellen over hun baan als Lean consultant en recruiter.

Jouw toekomstige loopbaan

Als afgestudeerde van de opleiding Bedrijfskunde ben je een medewerker die inzetbaar is in veel verschillende functies. Na je studie kun je aan de slag bij bedrijven, de overheid of non-profitorganisaties waar je je bijvoorbeeld bezighoudt met het begeleiden van verbeterprocessen of het opzetten van nieuwe initiatieven. Maar je kunt je ook richten op kwaliteitsmanagement of integraal management. Of je gaat aan de slag als projectleider of adviseur.

Doorstuderen na je opleiding?

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.