Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Heb jij de drive om mensen binnen een organisatie te ontwikkelen? Maar ook om talenten van mensen zo in te zetten dat organisaties beter presteren? Dan is de 4-jarige bacheloropleiding Human Resource Management (HRM) iets voor jou.

Schrijf je in uiterlijk 1 juli
Wil jij werken aan het blijven verbeteren van het hart van een organisatie: de mens? Kies voor de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam.

Begin jij na de zomer met Human Resource Management? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding leer je het menselijke te verbinden met de belangen van de organisatie. Verder leer je alles over recruitment, vitaliteit, uitstroom van medewerkers en data-analyse. Je werkt aan echte praktijkopdrachten bij organisaties.

Jaar 1

Het eerste semester van de opleiding HRM word je opgeleid tot Junior Recruiter. Je leert alles over het werven en selecteren van de juiste mensen. In het tweede semester word je opgeleid tot Junior Employability adviseur. Hier staan vitaliteit, verzuim en uitstroom centraal. Je houdt je bezig met de vraag: hoe gaat het met de mensen binnen ons bedrijf? Om beide functies goed uit te voeren leer je de thema’s te bekijken door een HR en Legal bril. Je leert schrijven als een professional en weet hoe je belangrijke data analyseert. Natuurlijk leer je ook hoe je een goed gesprek voert. Bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of een verzuimgesprek met iemand die al langdurig ziek is. 

Jaar 2

In het 2e jaar krijg je nog meer inzicht in de praktijk van HRM. Je gaat aan de slag met organisatievraagstukken en daarnaast leer je hoe je jouw advies effectief overbrengt en hoe je onderzoek uitvoert.

Jaar 3

Het 3e jaar loop je stage. Ook volg je een half jaar een keuzeminor, waarmee je je studie verdiept of verbreedt.

Jaar 4

In het 4e jaar studeer je af. Je gaat aan de slag binnen het programma Peperclip XL met HR-opdrachten van bedrijven. Je sluit de opleiding af met een concreet beroepsproduct.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je in het 1e jaar 16 contacturen per week. Daarnaast besteed je gemiddeld 24 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom HRM aan de HvA?

  • Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en doorloopt jouw studieloopbaan in de internationale regio Amsterdam.
  • Met je diploma op zak heb je alle kennis die je nodig hebt voor een succesvolle loopbaan als HR-adviseur binnen elke sector.
  • De opleiding biedt een goede combinatie tussen theorie en beroepspraktijk en veel persoonlijk contact in werkgroepen en projecten.

Voor wie

  • Je bent communicatief sterk en ondernemend.
  • Je bent geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt in hun werk.
  • Je wilt bedrijven helpen tot betere resultaten te komen door optimale inzet van hun medewerkers.
  • Je hebt interesse in maatschappelijke ontwikkelingen.