Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Finance, Tax and Advice is dé opleiding voor financieel en fiscaal advies. Wil jij je ontwikkelen tot adviseur die vanuit een helikopterview financiële en belastingvraagstukken doorgrondt en risico’s inschat? Of tot een creatieve partner die actuele kennis en digitale technologie inzet voor een duurzame maatwerkoplossing? Dan is dit de opleiding voor jou.

Schrijf je in tot uiterlijk 1 juli
Bekijk hier het filmpje waarin Jasper je alles vertelt over de opleiding Finance, Tax and Advice aan de HvA.

Begin jij na de zomer met Finance, Tax and Advice? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

De opleiding Finance, Tax and Advice (FTA) sluit nauw aan bij wat de huidige financiële wereld vraagt van een belasting- of financieel adviseur. Actuele financiële kennis, klantgericht denken, ethisch handelen en duurzaamheid staan hierbij centraal.

Jaar 1

Het 1e jaar maak je kennis met de financiële en fiscale wereld. Samen met je medestudenten run je een virtueel bedrijf en neem je wekelijks beslissingen om zo goed mogelijk te presteren en de concurrentie uit de klas voor te blijven.

Jaar 2

In het 2e studiejaar werk je aan je adviesvaardigheden. Hierbij spelen internationaal zakendoen, het creëren van vertrouwen, kritisch denken en ondernemen een belangrijke rol.

Jaar 3

In het 3e jaar loop je een half jaar stage bij een bank, verzekeringsmaatschappij, belastingkantoor of financiële organisatie.

Jaar 4

In het 4e jaar kies je een minor en studeer je af. Een minor is een keuzeprogramma van een half jaar om je kennis te verdiepen of te verbreden. Je hebt de vrijheid om zelf een minor te kiezen.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 12-15 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 25 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom Finance, Tax en Advice aan de HvA?

  • De opleiding sluit nauw aan bij wat de financiële wereld van vandaag de dag vraagt van een belasting- of financieel adviseur.
  • Je werkt in co-creatie: je gaat samen met de klant en andere professionals in een multidisciplinair team opzoek gaat naar maatwerkoplossingen.
  • Je studeert op de HvA Business Campus in Amsterdam Hier zit je tussen de grote en kleine bedrijven, waaronder financieel magnaat ING.

Voor wie

  • Je wilt je ontwikkelen tot financiële professional die vóór alles een adviseur is.
  • Je wilt leren hoe je belastingvraagstukken doorgrondt en risico's inschat.
  • Je volgt de internationale financiële en fiscale wereld omdat die jou intrigeert.
  • Je bent analytisch, kritisch en rekenkundig zeer goed onderlegd.
  • Je bent ondernemend, nieuwsgierig en vindingrijk.