Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Student aan het woord

'De grootste uitdaging is het maken van een goede planning.'

Hoe ervaart Malindi Lenssen de opleiding Finance, Tax and Advice? Waar ligt voor haar de uitdaging en hoe ziet zij haar toekomst?

Mijn interesse in de financiële sector was al aanwezig tijdens mijn vooropleiding junior accountmanagement op het mbo. Ik ben onderzoek gaan doen naar welke opleidingen er op het gebied van financiën allemaal beschikbaar waren en voor mij was de opleiding Fiscaal Recht en Economie een echte match. Vanaf september 2018 is dat de opleiding Finance Tax and Advice geworden. Zelf vond ik dit uiteindelijk wel fijner. Door 2 richtingen uit te kunnen proberen, kon ik tijdens de studie een keuze maken: wil ik de fiscale kant op of trekt de financiële kant mij toch meer? Tijdens de studie kwamen financiële aspecten en het vak rechten voorbij, wat ik erg interessant vind.

Uitdaging

Samenwerken in groepen vind ik lastig. Ik doe graag dingen zelf en heb dan de controle. Om hiermee te oefenen, hebben ze in het programma verschillende vakken opgenomen waarin je deze vaardigheid kan ontwikkelen. De grootste uitdaging voor mij is het maken van een goede planning, en mezelf hieraan te houden. In de loop van het jaar heb ik gemerkt dat dit erg belangrijk is.

Docenten en medestudenten

De meeste docenten komen vanuit het werkveld. Dat merk je en is erg fijn. Ze brengen praktijkervaring met zich mee wat de theorielessen goed aanvult. 

Wat ik heb gemerkt aan medestudenten is dat er aan het begin van het jaar heel veel mensen beginnen aan de studie maar dat er veel afvallers zijn, meestal omdat ze niet helemaal op hun plek zitten. De studenten waarmee je over blijft zijn erg gedreven en weten ook wat ze willen bereiken. Dat is erg fijn en dan kan je elkaar ook stimuleren om hard te werken. 

Toekomst

Ik heb veel geleerd dit jaar. Ook heb ik allemaal nieuwe mensen leren kennen wat natuurlijk belangrijk is voor je netwerk. Ik ben van plan om na mijn studie eerst een master te volgen. Daarna wil ik op zoek naar een baan die aansluit bij de opleiding. Ik wil graag bij een groot accountants- en belastingadvies bedrijf als fiscalist aan de slag, en denk hierbij aan KPMG of PWC.

Tip

Werk hard vanaf het begin van je studie, dan haal je het wel. Als je in de eerste weken je studie links laat liggen, zal je merken dat je de rest van het jaar - en misschien de rest van je studie - achter alles aanloopt.