Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

Finance, Tax and Advice (FTA) is een opleiding die nauw aansluit bij wat de financiële wereld vandaag de dag vraagt van een belasting- of financieel adviseur. Het is een beroepsgerichte - Nederlandstalige - opleiding, waarin de nadruk ligt op je adviserende rol. Actuele financiële kennis, klantgericht denken, ethisch handelen en duurzaamheid staan hierbij centraal.

Het eerste jaar, de propedeuse, maak je kennis met de financiële en fiscale wereld. De belangrijkste trends en ontwikkelingen komen voorbij en je ontdekt wat er bij het werk van een financieel adviseur  komt kijken.  Samen met je medestudenten ga je een virtueel bedrijf runnen en zul je wekelijks beslissingen moeten nemen om zo goed mogelijk te presteren en de concurrentie (andere teams uit je klas) voor te blijven. 

Tijdens de opleiding is er volop ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, onderzoek, praktijkervaring, sport, ondernemerschap en internationalisering. Ook krijg je als eerstejaarsstudent een ouderejaarsmentor die je met praktische zaken kan helpen.

Lees meer over de specialisaties Tax advice en Finance advice

Gemeenschappelijke propedeuse

Je volgt in jaar 1 (de propedeuse) hetzelfde studieprogramma als studenten van de opleidingen Finance & Control / Bedrijfseconomie en Accountancy. Je kiest bewust voor 1 van de 3 opleidingen en schrijft je via Studielink in bij de opleiding van jouw keuze. Als je na het eerste jaar vindt dat Finance & Control of Accountancy beter bij je past, dan kun je zonder studievertraging overstappen en starten in het tweede jaar. Je moet wel voldoende studiepunten hebben, als je wilt overstappen na het eerste jaar. 

Sporten

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Ook leer je jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod tijdens de studie is zeer divers. Zo kun je roeien, tennissen, klimmen, golfen, fitnessen, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden sportactiviteiten georganiseerd, zoals de Dam tot Damloop, sloeproeien en een wintersportreis.

Benieuwd naar je vakken? Lees hiervoor onze Studiegids. 

Maak kennis met onze studievereniging Imperia

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding Finance, Tax and Advice ontvang je het diploma Finance, Tax and Advice en mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Jaar 2, 3 en 4
Stages
Haal meer uit je opleiding
Download de beknopte opleidingsflyer
(opent in nieuw venster)