Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Student aan het woord

De studie heeft mij tot nu toe een inzicht gegeven in het oplossen van complexe financiële en bedrijfseconomische problemen.

Hoe ervaart Bo Zondag de opleiding Finance, Tax and Advice? Wat vindt hij van de vakken, docenten en medestudenten?

De sfeer op de opleiding is leuk. Docenten zijn vakbekwaam en kundig en hebben zelf vaak in de financiele wereld gewerkt. De vakken die we krijgen zijn erg relevant en bereiden je goed voor op een toekomst in de financiele wereld. Docenten weten goed hoe ze de aandacht van de studenten kunnen vasthouden tijdens de colleges. Als je vragen hebt, zijn de docenten makkelijk bereikbaar.

Mijn medestudenten waren afgelopen jaar een leuke, gezellige en levendige groep waar je altijd wel wat mee te bespreken had. Ik vind het leuk om met medestudenten uitdagende groepsprojecten aan te gaan en samen een oplossing te vinden. Wat ik lastig vind, is dat je je professioneel moet opstellen. Niet alleen naar je docenten, maar ook naar je medestudenten. Professionaliteit is een onderdeel van de studie.

De studie heeft mij tot nu toe een inzicht gegeven in het oplossen van complexe financiële en bedrijfseconomische problemen. Ook heeft het me geleerd om op een systematische manier problemen te tackelen.

Een tip voor toekomstige FTA-studenten: Geloof in jezelf, blijf je best doen en blijf bij de les vanaf dag één. Ik heb vorig jaar veel medestudenten gezien die nog over konden gaan, maar te vroeg opgaven. Mocht het even tegenzitten, geef niet gelijk op.