Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma - Jaar 3 en 4

HBO-Rechten

Jaar 3

In het derde jaar volg je een minor en ga je vervolgens een half jaar op stage.

Minor

In het derde jaar kies je een minor, een programma van een half jaar.

De minor telt 30 studiepunten en heeft als doel je kennis te verbreden of op een bepaald gebied te verdiepen. Je kiest de minor waarmee jij je wilt profileren en je ambities kunt realiseren. Je kunt een minor volgen bij HBO-Rechten, maar je kunt ook een minor kiezen bij een van de andere opleidingen van de HvA of bij een andere hogeschool in Nederland of in het buitenland.

HBO-Rechten biedt de volgende minoren aan:

  • International and European Trade Law (Engelstalige minor)
  • Toezicht, Straffen en Gedrag
  • Juridische Uitdagingen in de Digitale Samenleving
  • Legal Consultancy and Analytics

Voor sommige minoren gelden bepaalde instapvoorwaarden. Kijk voor meer informatie en het complete minorenaanbod bij Minoren.

Stage

In het derde jaar loop je 19 weken stage. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag bij een gemeente, een rechtsbijstandsverzekeraar of een bank.

Jaar 4

In de eerste helft van het vierde jaar ga je je specialiseren. Je hebt dan drie jaar onderwijs gevolgd en je hebt stage gelopen. Kortom, je hebt genoeg ervaring om te weten welke kant je op wilt.

De specialisatie telt 30 studiepunten en heeft als doel je kennis en vaardigheden op een bepaald beroepsterrein te verdiepen. Je kiest de specialisatie die bij jouw toekomstbeeld past.

In deze fase van de opleiding ben je steeds meer gericht op je toekomstige beroep en op het organiseren van juridische processen.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 29 juli 2019