Hogeschool van Amsterdam

Reality School

AMFI

Een van de bijzondere aspecten van AMFI is het concept Reality School. In diverse onderwijsprogramma’s ontwikkel je professionele producten die gepresenteerd worden tijdens mode-events en verkocht worden in winkels. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen uit de minoren iNDiViDUALS, Fashion & Editorial Branding en Fashion & Visual Culture.

Minor iNDiViDUALS (Engels)

De minor iNDiViDUALS wordt in het Engels gegeven.

Aware of its presence in today’s polluted industry, iNDiViDUALS aims to become a blueprint brand for the future of sustainable fashion.

By offering a course designed around the combination of true-to-reality experience and experiment, iNDiViDUALS hopes to be the fertile ground necessary for growing change makers.

Minor Fashion & Editorial Branding

In deze minor werken studenten samen om nieuwe fashion media brands te bedenken en te lanceren. Studenten creëren alles zelf: van concepten tot de productie van de content – met gebruik van tekst, foto styling en art direction. Zo brengen zij een thema over via verschillende mediakanalen en in het bijzonder produceren zij een fashion magazine. 

Deze minor is een Honours Programme en laat studenten kennismaken met elk aspect van de uitgeversbranche: van brainstorming tot productie, van design tot publicatie en van website tot lanceringsevent. Gedurende het programma worden studenten verantwoordelijk voor het nieuw opgezette bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het nieuwe fashion magazine-merk bekend wordt bij de rest van de wereld. Alle gemaakte producten moeten voldoen aan de eisen van de professionele wereld van fashion publishing.

Minor Fashion & Visual Culture

In de eerste fase van deze minor maken studenten vernieuwende modefoto's, geïnspireerd op hun eigen favoriete ontwerper. In de tweede fase leren studenten korte modefilms maken. Deze films zijn geïnspireerd op jonge Nederlandse ontwerpers. Uiteindelijk worden de foto's en films gepresenteerd in een expositie in de byAMFI Statement Store na de fotoperiode, en de films in bioscoop het Ketelhuis aan het einde van de minor.  

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 17 september 2019