Ad Sport

Associate degree, deeltijd

Is het je ambitie om trainingen te geven, wedstrijden te coachen en een begeleidingsteam te managen? Wil je bijdragen aan het meerjarentopsportbeleid van je organisatie en sporters begeleiden in hun ontwikkeling? Dan is de tweejarige deeltijdopleiding Ad Sport, met het uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach (TTC), iets voor jou. 

WAT IS EEN ASSOCIATE DEGREE?

  • Een niveau 5 opleiding
  • Een tweejarige hbo-opleiding met de graad Associate degree
  • Een praktijkgerichte opleiding met veel begeleiding en actuele opdrachten uit het werkveld

Waarom deze opleiding?

Goed opgeleide topsport- en talentcoaches zijn een belangrijk onderdeel van een optimaal topsportklimaat. Door o.a. de toenemende omvang van de staf en de invloed van data en technologie wordt de rol van de coach hierin steeds veeleisender en complexer. Waar vroeger vooral eigen ervaring in de sport voldoende was om een goede coach te worden, heeft een moderne coach veel meer nodig: management skills, omgaan met moderne digitale middelen en wetenschappelijke inzichten kunnen vertalen naar de sportpraktijk.

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens de Ad Sport TTC bepaal je als student zelf je leerpad en sta je aan het roer van je eigen opleiding. Naast een lesdag per week op school gebruik je je eigen werkomgeving om aan actuele en urgente beroepsvraagstukken te werken en je visie op het vak topsport- en talentcoach verder te ontwikkelen. 

Bekijk het studieprogramma

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In nauwe samenwerking met NOC*NSF, de koepelorganisatie voor alle sportbonden, draagt de Ad Sport bij aan het verder professionaliseren van het beroepenveld van de trainer-coach. Met deze ad verhoog je daarom je waarde en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent in het bezit van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Je werkplekbegeleider is bekwaam met meerdere jaren ervaring in het vak op minimaal hbo-niveau. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de juiste vooropleidingseisen, dan kun je deelnemen aan de 21+ toets. Verder kun je alleen deelnemen aan deze deeltijdopleiding als je tenminste 16 uur per week als trainer/coach binnen een (inter)nationale topsportomgeving werkt en kunt terugvallen op meerdere jaren ervaring. Een trainerslicentie van niveau 4 van de Kwalificatie Structuur Sport of vergelijkbaar niveau is een pre.

Meer over toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

De opleiding start op 1 september 2022. De inschrijving is geopend.

contact en aanmelden
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding