Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Sport en Voeding

Er wordt veel over geschreven en gesproken; een gezonde leefstijl. Goed zorgen voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Wil je daar een bijdrage aan leveren? Bekijk dan de opleidingen in Sport en Voeding.

Wat ga je doen in Sport en Voeding?

Als je van sport houdt en een gezonde leefstijl, dan kan je verschillende kanten op. Zo kan je eigen ondernemer worden in de sportwereld. Je kunt ook gaan lesgeven of coachen in sport of je kunt voedingsdeskundige worden. Daarnaast kan je ook meer aan de economische kant of de gezondheidszorg denken. Alle opleidingen in Sport en Voeding vind je onderaan de pagina.

Ondernemen in de sportwereld

Ben jij ondernemend en sportief? Kijk dan eens naar de opleiding Sportkunde of de Engelstalige opleiding Sportstudies. Je leert over management, financiën en ondernemen, je doet ook veel aan sport en behaalt een coach/trainer licentie. 

Lesgeven of coachen in sport

Wil jij lesgeven in sport, kijk dan naar de opleiding ALO of naar de PABO-ALO. Bij die laatste opleiding leer je ook voor de klas te staan in het basisonderwijs. Werk je al als trainer/coach in een topsportomgeving en wil je je verder ontwikkelen? Bij de Associate degree-opleiding Ad Sport kun je je in twee jaar ontwikkelen tot topsport- en talentcoach.

Advies geven over voeding

Ben jij geïnteresseerd in wat voeding doet voor je lichaam? Wil jij mensen helpen met een gezonde leefstijl? Als professional in de voedingsbranche stap je in een enorm breed werkveld. Je kunt kiezen voor een beroep in de zorg, maar ook in media, consultancy, productontwikkeling of kwaliteitscontrole. Je hebt te maken met duurzaamheid en innovatie. Als dat je aanspreekt dan is de opleiding Voeding en Diëtetiek misschien wel wat voor jou. Of neem eens een kijkje bij de opleiding Leraar Horeca en Voeding. Met deze opleiding kun je lesgeven in het beroepsonderwijs.

Sport in combinatie met commerciële economie of zorg

Ben jij topsporter en wil je daarnaast een hbo-opleiding volgen? Kies dan voor de Johan Cruyff Academy. Dan kan je na je sportcarrière aan de slag als marketeer of sportmanager bij een club. Als je sport leuk vindt, maar je interesse ligt ook bij de zorg, kijk dan eens naar opleidingen zoals Fysiotherapie of Oefentherapie. Dan leer je bijvoorbeeld sporters met blessures te helpen weer beter te worden. 

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en maak een vliegende start met je studiekeuze.

Maak een vliegende start met je studiekeuze

Open dagen

Proef de sfeer bij de opleiding en in de gebouwen van de HvA, volg opleidingspresentaties en stel al je vragen aan studenten en docenten. Meld je aan voor de open dag.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Hoe kies je een opleiding die bij je past?

Sta jij nog aan het begin van je studiekeuze? Bekijk dan hoe je het beste je keuze kunt gaan vormgeven. Lees meer over de drie fasen: verken jezelf, verken de mogelijkheden en kom in actie. Zo maak je een onderbouwde keuze.