Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Sport en Voeding

Er wordt veel over geschreven en gesproken; een gezonde leefstijl. Goed zorgen voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Wil je daar een bijdrage aan leveren? Bekijk dan de opleidingen in Sport en Voeding.

Wat ga je doen in Sport en Voeding?

Houd je van sport en een gezonde leefstijl? Dan kan je verschillende kanten op. Zo kan je eigen ondernemer worden in de sportwereld, lesgeven in sport of voedingsdeskundige worden. Of denk meer aan de economische kant of de gezondheidszorg. Alle opleidingen in Sport en Voeding vind je onderaan de pagina.

Ondernemen in de sportwereld

Ben jij ondernemend en sportief? Kijk dan eens naar de opleiding Sportkunde of de Engelstalige opleiding Sport Studies. Je leert over management, financiën en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer/coachlicentie.

Lesgeven of coachen in sport

Wil jij lesgeven in sport, kijk dan naar de opleiding ALO. Of kies voor de Pabo-ALO. Je staat dan voor de klas, in de gymzaal en bent volop sportief bezig. Een uitdagend programma dat je 2 diploma’s oplevert. Werk je als trainer/coach in een topsportomgeving en wil je je verder verdiepen in trainingen geven, sporters coachen en een begeleidingsteam managen? Kies dan voor de Associate degree-opleiding Sport.

Advies geven over voeding

Ben jij geïnteresseerd in wat voeding doet voor je lichaam? Wil jij mensen helpen met een gezonde leefstijl? Als professional in de voedingsbranche stap je in een enorm breed werkveld. Je kunt kiezen voor een beroep in de zorg, maar ook in media, consultancy, productontwikkeling of kwaliteitscontrole. Je hebt te maken met duurzaamheid en innovatie. Als dat je aanspreekt dan is de opleiding Voeding en Diëtetiek misschien wel wat voor jou. Of neem eens een kijkje bij de opleiding Leraar Horeca en Voeding. Met deze opleiding kun je lesgeven in het beroepsonderwijs.

Sport in combinatie met commerciële economie of zorg

Ben jij topsporter en wil je daarnaast een hbo-opleiding volgen? Kies dan voor de Johan Cruyff Academy. Dan kan je na je sportcarrière aan de slag als marketeer of sportmanager bij een club. Als je sport leuk vindt, maar je interesse ligt ook bij de zorg, kijk dan eens naar opleidingen zoals Fysiotherapie of Oefentherapie: leerroute IPZ. Dan leer je bijvoorbeeld sporters met blessures te helpen weer beter te worden. 

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen Sport en Voeding

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Sport en Voeding