Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Voeding en Diëtetiek

Iets voor jou?

Als student Voeding en Diëtetiek werk jij aan een wereld waarin gezonde voeding zorgt voor een beter leven. Met nieuwe kennis over wat we eten, maar ook hoe we eten. Je doet al tijdens je studie projecten die echt impact hebben. Voor jou als professional in opleiding en voor de inwoners van de stad Amsterdam.

Open dag 4 april
Meld je aan
SMAAK event Voeding en Diëtetiek HvA

Dit ga je doen

De opleiding Voeding en Diëtetiek begint met een basisprogramma waarin je kennismaakt met het brede vakgebied Voeding. Zo kun je kiezen welk type voedingsprofessional je wilt worden. Vanaf jaar 2 werk je in een flexibel studieprogramma. Een ontwikkelingscoach helpt je tijdens je hele studie bij het maken van de beste keuzes.

Jaar 1

In jaar 1 ontdek je jouw plek in je toekomstige werkveld. Je leert over gezonde en duurzame voeding. In groepsverband werk je aan reële vraagstukken van diverse opdrachtgevers in Amsterdam en omgeving.

Jaar 2

In jaar 2 specialiseer je je tot professional in jouw gekozen expertise. Hiervoor stel je een programma samen met passende modules. Je persoonlijke ontwikkelingscoach helpt je hierbij.

Jaar 3

In jaar 3 kies je de modules die passen bij jouw beroepskeuze. Tijdens de modules werk je veel samen met medestudenten en professionals. Je verzamelt bijvoorbeeld data voor het afstudeeronderzoek van een 4e-jaarsstudent. Of je werkt samen met een fysiotherapeut aan een programma dat patiënten helpt beter te herstellen. Ook volg je een minor (keuzeprogramma).

Jaar 4

In jaar 4 kies je zelf een opdrachtgever en een vraagstuk dat je op wilt lossen. Daarbij ontwikkel je een product waar mensen uiteindelijk echt iets aan hebben.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor de opleiding Voeding en Diëtetiek heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Scheikunde in je pakket is handig, maar geen vereiste. Wel is het belangrijk om je kennis bij te spijkeren als je geen scheikunde hebt gehad.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 werk je wekelijks 8 uur aan een project voor een opdrachtgever en volg je 12 uur gemengd onderwijs zoals practica en colleges. Je besteedt 20 uur per week aan zelfstudie en opdrachten met medestudenten.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld in het eerste jaar rekening met ongeveer € 500 aan kosten voor studieboeken, readers en vakmaterialen. De extra kosten liggen lager in jaar 2, 3 en 4.

Lees meer over studiekosten

Waarom Voeding en Diëtetiek aan de HvA?

  • Je werkt tijdens de opleiding samen met medestudenten, opdrachtgevers, experts, consumenten en gebruikers aan producten voor de beroepspraktijk in en rond Amsterdam.
  • Je geeft zelf richting aan je opleiding doordat je veel zeggenschap hebt over wat je leert. Vanaf jaar 2 jaar stel je op basis van je interesses jouw eigen studieprogramma samen.
  • Een persoonlijke ontwikkelingscoach helpt tijdens jouw hele opleiding om de beste keuzes te maken en jezelf te ontwikkelen tot een voedingsprofessional.

Voor wie?

  • Je hebt interesse in voeding en mensen.
  • Je bent communicatief en hebt oog voor detail.
  • Je ziet het belang van een gezonde levensstijl.
  • Je bent ondernemend ingesteld.